Her ble 72 funnet døde

Bare Luís klarte å flykte - med skuddsår i halsen.

DØDENS HUS: På denne gården ble til sammen 72 døde funnet på tirsdag. Likene var ikke begravd, og var spredd rundt omkring på området. Foto: MEXICOS MARINE/REUTERS/SCANPIX
DØDENS HUS: På denne gården ble til sammen 72 døde funnet på tirsdag. Likene var ikke begravd, og var spredd rundt omkring på området. Foto: MEXICOS MARINE/REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bilder fra den meksikanske gården der 72 mennesker på tirsdag ble funnet døde, er nå frigitt. Det samme er bilder av den tilsynelatende eneste overlevende etter massakren, ecuadorianeren Luís Fredy Lala.

Skutt i halsen Den unge mannen klarte, med et skuddsår i halsen, å stavre seg fram til en militær kontrollpost i nærheten. Der fikk han varslet meksikanske marinesoldater om hva som hadde skjedd på gården.

Soldatene rykket til stedet, der de ble møtt av skyting. Én marinesoldat og tre angivelige medlemmer av gjengen Zetas døde under skuddvekslingen, skriver AP.

Og ganske riktig: Inne på gården lå likene av 58 menn og 14 kvinner, til dels stablet oppå hverandre, til dels sittende i stolen de var henrettet i.

Luís ligger nå på sykehus i byen Matamoros, like ved grensa til Texas. Hva som skjer med ham videre, er uvisst.

De meksikanske myndighetene etterforsker nå hendelsen; blant annet prøver de å fastslå om ofrene ble drept på én gang eller ikke.

Mange drap Massakren skal være den mest omfattende i sitt slag, selv i voldsherjede Mexico, der gjeng- og narkokartellrelaterte drap skjer med høy frekvens.

Det antas at samtlige av de 72 drepte på gården er migranter fra Sør-Amerika på vei til USA. Hvert år forsvinner tusenvis av dem sporløst som følge av kidnapping, blant annet i regi av beryktede Zetas, som kontrollerer store deler av delstaten Tamaulipas.

De kidnappede migrantene blir mishandlet og utnyttet på utspekulert vis. Den nye måten å bruke de ulovlige migrantene på skal være å kidnappe dem for så å ringe opp slektninger i USA eller hjemlandet og presse dem for penger.

OVERLEVDE MASSAKREN: Ecuadorianske Luís Fredy Lala ligger forkommen på sykehus i byen Matamoros nær grensa til USA. Tilsynelatende er han den eneste overlevende fra dødsgården, og var den som fikk varslet soldatene om likene. Foto: EL BRAVO MATOMOROS/REUTERS/SCANPIX
OVERLEVDE MASSAKREN: Ecuadorianske Luís Fredy Lala ligger forkommen på sykehus i byen Matamoros nær grensa til USA. Tilsynelatende er han den eneste overlevende fra dødsgården, og var den som fikk varslet soldatene om likene. Foto: EL BRAVO MATOMOROS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Men vi har ikke tidligere fått meldinger om at de dreper dem, sier Teresa Delagadillo, en frivillig arbeider, til AP.

Terrorvelde Amnesty International kaller migrantenes reise gjennom Mexico for «en av de farligste i verden»; Zetas terrorvelde er så fryktinngytende at selv mange meksikanere helst holder seg unna motorveiene.

Under raidet mot gården beslagla marinesoldatene en mengde våpen, kjøretøy og uniformer, ifølge Reuters. De pågrep også en mindreårig gutt som antas å være Zetas-medlem.

Ifølge Luís skal de døde migrantene på gården være fra Brasil, Ecuador, El Salvador og Honduras.

Ecuadors ambassade i Mexico by avviser å kommentere hendelsen.

VELUTSTYRT: En stor mengde våpen og ammunisjon ble oppbevart på gården. Foto: MEXICOS MARINE/EPA/SCANPIX
VELUTSTYRT: En stor mengde våpen og ammunisjon ble oppbevart på gården. Foto: MEXICOS MARINE/EPA/SCANPIX Vis mer