Cyanidtyveriet:

Her ble antatt cyanidtyv funnet gravd ned i møkka

De to mennene som gjemte seg i møkkakjelleren ble pågrepet etter stor politiaksjon.

CYANID: Her ble en av de antatte cyanidtyvene funnet - nedgravd i møkk. Video: Øistein Monsen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM (Dagbladet): Beboere i Gjerdumsbygda våkna i natt til et voldsomt politioppbud. Bevæpnet politi, sykebil, brannbiler og politihelikopter sirklet over jordene.

En nabo forteller til Dagbladet at en hundepatrulje snuste seg fram til en av de to pågrepne mennene som gjemte seg i en møkkakjeller under en låve. Låven er ikke bruk og skal rives, men kjelleren er fremdeles full av møkk.

INNGANG: På flukt fra politiet ble de antatte cyanidtyvene funnet i denne møkkakjelleren på en gård i Gjerdrum. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
INNGANG: På flukt fra politiet ble de antatte cyanidtyvene funnet i denne møkkakjelleren på en gård i Gjerdrum. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer

Der skal den ene av de to mennene ha gravd seg ned før en politihund fant mannen.

I dag ble det kjent at de pågrepne var de antatte tyvene av en varebil og en cyanidbeholder.

- Lå skjult under møkka

Fredag kveld ble de to mennene pågrepet i forbindelse med en rutinekontroll.

- Vi innhentet bilen. Da stanset den, men med en gang politiet gikk ut av politibilen, rygget bilen inn i politibilen og kjørte av gårde, uttalte operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB fredag.

Rutinekontrollen endte i en dramatisk politijakt. Flere patruljer samt helikopter ble brukt for å få tak i bilen som til slutt ble gjenfunnet ved Kjærstad i Gjerdrum.

Der fant politiet bilen etterlatt, men politihunder oppdaget to personer som gjemte seg i en møkkakjeller i nærheten.

- Den ene mannen ble pågrepet i en møkkakjeller. Det var en politihund som fant mannen. Mannen lå skjult under møkka, opplyser Marianne Coldevin- Kverme, oppdragsleder ved politiet i Øst til Dagbladet.

I mennenes bil fant politiet også flere esker med medikamenter, inkludert en beholder med cyanid samt en fraktseddel til Universitetet i Oslo. Politiet har fått bekreftet at cyaniden er identisk med cyaniden som ble meldt stjålet i forbindelse med tyveriet av en Mercedes sprinter varebil fra Lørenskog stasjon onsdag 20 februar.

Farlig last

En sølvfarget 2018-modell av Mercedes Sprinter var parkert på Lørenskog mellom klokka 19 og 19.30 onsdag 20. februar da den ble stjålet. Det skulle vise seg at varebilen også inneholdt usikret cyanid.

Det er kjent at Universitetet i Oslo skulle bruke den bestilte kaliumcyaniden til celleforskning, og at de 25 grammene som ble stjålet er nok til å ta livet av 125 mennesker.

En uke etter at Mercedes-varebilen med den dødelige lasten ble stjålet fra Lørenskog stasjon, hadde verken bil eller blåsyre-slektningen kommet til rette.

Varebilen som ble stjålet er fortsatt ikke kommet til rette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer