Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her ble Bigley henrettet

Britens fangehull funnet i Falluja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske soldater er nå sikre på at de har funnet stedet der briten Kenneth Bigley ble holdt fanget og henrettet i oktober i år.

De mener at også andre utenlandske gisler er holdt fanget i huset sentralt i Falluja, melder CNNs reporter Jane Arraf.

Kidnapperne sendte en video som viste at han ble halshogd til tv-kanalen Abu Dhabi TV tidlig i oktober.

En iraksk opprører som er tatt til fange sør i Falluja fredag, førte de amerikanske styrkene til huset. Bigley ble kidnappet i Bagdad den 16. september i år sammen med amerikanerne Jack Hensley og Eugene Armstrong. Alle tre ble halshogd av sine kidnappere.

- Irakeren ga så detaljerte opplysninger at de tror at han snakker sant, sier CNNs Arraf.

Detaljene fra huset stemmer med videobildene fra Bigley i fangenskap, inkludert bildene som viste at han skrev på veggen sittende bak hønsenetting.

- Amerikanske etterretningseksperter er 100 prosent sikre på at det er dette huset, sier CNNS reporter i Falluja.

Den militante islamske gruppa som tok på seg ansvaret for drapene på de tre, hevdet de samarbeidet med USAs mest ettersøkte mann i Irak, al-qaidaeren Abu Musab al-Zarqawi.

De amerikansk-ledede styrkene søker nå igjennom hus for hus i byen etter at de tok full kontroll der.

Byen var tilholdssted for sunnimuslimske opprørere.

Soldatene har i tillegg til Bigleys fangehull funnet det som kan ha vært Zarqawis skjulested, en våpenfabrikk og en rekke større våpenlagre som de knytter til al-Qaida.

Bigley ble trolig henrettet etter et fluktforsøk, trolig sammen med de som forsøkte å hjelpe ham og muligens også flere gisler, skriver CNN.

Al-Zarqawis gruppe krevde at alle kvinnelige fanger måtte slippe ut av irakske fengsler. Røde Kors opplyste etter kravet at britene ikke holder noen kvinner fanget i Irak.

<B>HALSHOGD: Amerikanske soldater er nå sikre på at de har funnet stedet hvor Kenneth Bigley ble holdt fanget og halshogd.
<B>SJOKKERENDE BILDER: Etter flere uker i fangenskap dukket denne videoen opp, med Bigley sittende i et lite hull bak hønsenetting.
FREMDELES KAMPER: Det foregår fremdeles noe motstand inne i Falluja. 1450 opprørere er tatt til fange inne i byen og et tilsvarende antall kan være drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media