Her ble Breivik pågrepet

Politiet var nær ved å skyte da massedrapsmannen overga seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dette området, i en lysning i skogen på Utøya mellom Nakenodden og Skolestua, ble Anders Behring Breivik pågrepet av politiets beredskapstropp, Delta kl. 18.27 fredag 22. juli.

Da hadde han drept 69 ungdommer.

Det er ingenting på stedet nå som antyder at en av tidenes verste massedrapsmenn ble pågrepet her.

Delta-troppen, som gikk i land klokka 18.25 22. juli, skal ha sett Breivik med en gang de kom rundt skolestua. Selve pågreipelsen skal ha skjedd 60-70 meter fra stua, i lysningen mot vannet og sydspissen av øya, hvor Breivik trolig avfyrte sine siste skudd.

Breivik skal ha oppdaget at politiet var på vei, og prøvde å bevege seg mot dem.

To minutter Pressen fikk i dag slippe i land på Utøya, på en pressetur i regi av AUF. Samtlige norske medier har ventet med å dra ut til øya, etter ønske fra AUF, slik at alle pårørende og overlevende fikk muligheten til å besøke den først.

Breivik ble pågrepet i dette området to minutter etter at åtte tjenestemenn fra politiets beredskapstropp Delta og to tjenestemenn fra Nordre Buskerud politidistrikt gikk i land på øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer