Her ble de enige om å fjerne Saddam

Tony Blair forklarer seg om Irak-krigen nå.

FARVEL, SADDAM: Med langt gråere hår enn i 2002, forklarer Tony Blair (56) seg i dag om begrunnelsene for Irak-invasjonen. Dette bildet av Blair (t.v.) og president George Bush ble tatt utenfor presidentens ranch etter at de to hadde fastslått for hverandre at Saddam-problemet måtte løses. Foto: Scanpix
FARVEL, SADDAM: Med langt gråere hår enn i 2002, forklarer Tony Blair (56) seg i dag om begrunnelsene for Irak-invasjonen. Dette bildet av Blair (t.v.) og president George Bush ble tatt utenfor presidentens ranch etter at de to hadde fastslått for hverandre at Saddam-problemet måtte løses. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON (Dagbladet): 66 dager etter at Irak-høringene startet opp i London, er det hovedpersonens tur til å forklare seg.

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair avgir i dag sin etterlengtede forklaring om spillet som foregikk før, under og etter invasjonen av Irak i 2003.

Året før invasjonen var Blair på besøk hos president George W. Bush på hans ranch i Crawford, Texas. Her ble det gjennomført uformelle samtaler mellom dem på tomannshånd, og Blair bekreftet i formiddag at Saddam Husseins Irak var et viktig tema.

- Måtte ta oss av Saddam- Målet vårt var å finne ut hva USA ville (med Irak), og det ville best løses mellom meg og president Bush. Videre hvordan vår strategi ville bli i lys av dette, sa Blair.

- Hva ble avgjort i diskusjonene på Crawford? spør panelmedlem Usha Prashar.

- Ingenting ble egentlig avgjort. La meg gjøre en ting klart: En ting som er veldig viktig når du har omgang med andre ledere, og det er spesielt viktig for Storbritannias statsminister og USAs president, er at du etablerer et nært og sterkt forhold. Det hadde jeg med president Clinton, og jeg hadde det igjen med president Bush, svarer Blair

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer