Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble de kidnappede barna funnet

Ble holdt i en leilighet i Hønefoss sentrum.

De kidnappede barna ble funnet i tredje etasje i dette huset i Stangs gate i Hønefoss. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
De kidnappede barna ble funnet i tredje etasje i dette huset i Stangs gate i Hønefoss. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

HØNEFOSS/OSLO (Dagbladet): De to jentene på ett og tre som i går ble kidnappet av maskerte menn i Brandbu på Hadeland ble funnet i god behold i tredje etasje i et hus i Stangs gate på Hønefoss. Tre voksne som var på stedet ble pågrepet i aksjonen klokka 11.20.

- Jeg kan bekrefte at de barna, faren og de andre innbrakte personene ble funnet i en leilighet i Stangs gate, sier Kaare Tiller, operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.
Aksjonen pågikk uten voldsutøvelse, opplyser han. De voksne sitter nå i avhør.

Sjokkerte innbyggere - Samtlige av barna er tatt hånd om av barnevernet på Hønefoss, sier Tiller, og opplyser at de voksne - med unntak av barnefaren - blir overført til Vestoppland politidistrikt etter avhøret. Det er ikke klart når barna følger etter.

Innbyggere Dagbladet har snakket med reagerer med glede på at barna er funnet, men er sjokkerte over at kidnapperene valgte byen som skjulested.

- Det er jo veldig bra at de er funnet, men det er jo veldig spesielt at det var rett borti gata her. Men det er jo ikke så veldig langt fra Brandbu, sier en kvinne som ønsker å være anonym.

- Moren skrek Bortføringen var svært brutal. Rundt klokka 10.30 i går stormet flere maskerte menn, væpnet med pepperspray og elektrosjokkvåpen, inn på et samværsmøte mellom moren og barna hos barnevernet på Gran frivillighetssentral. Barna ble tatt fra stedet i en bil.

Irene Thoresen, som leder Gran frivillighetssentral i Brandbu, hadde et møte med styrelederen da hun plutselig hørte skrik fra salen i bygget.

- Jeg hørte plutselig det ene barnet begynne å gråte høyt, og deretter begynte moren å skrike, forteller Thoresen.

- Nekter for kidnapping Totalt seks personer er så langt pågrepet i saken. Alle er foreløpig siktet for bortføring av barn, ifølge hadeland.net. Politiet har så langt ikke gått ut med det de mener kan være motivet for handlingen.
- Vi har grunn til å tro at de hadde tenkt å føre barna ut av landet, sier kommunikasjonsrådgiver Tom Pettersen ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

En av de pågrepne, en irakisk mann i 30-åra som er bosatt i Sverige, ble tatt i en en svenskregistrert Saab i Grålum i Østfold få timer etter bortføringen. Han hevder han hadde vært på guttetur i Oslo, og nekter bekjentskap til saken.

- Han avviser enhver kjennskap eller noen annen befatning overhodet med denne saken, sier mannens advokat, Harald Ottestad ifølge NTB.

 De kidnappede barna, to andre barn og tre voksne befant seg i leiligheten da politiet gikk til aksjon i formiddag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
De kidnappede barna, to andre barn og tre voksne befant seg i leiligheten da politiet gikk til aksjon i formiddag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer