Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt på Stordalen-hotell i Sverige, utleveres tidligst i morgen

Her ble den siktede for Hokksund-drapet pågrepet

Nordmannen ble i formiddag tatt av svensk politi på dette Clarion-hotellet i Arvika.

HER BLE HAN TATT: - Vi fikk et tips om at han var på dette hotellet i Arvika, og hadde politifolk på stedet som kunne pågripe ham, forteller Jens auf der Heide i svensk politi til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Han forteller at det dreier seg om dette Clarion-hotellet. Foto: Nordic Choice Hotels
HER BLE HAN TATT: - Vi fikk et tips om at han var på dette hotellet i Arvika, og hadde politifolk på stedet som kunne pågripe ham, forteller Jens auf der Heide i svensk politi til Dagbladet torsdag ettermiddag. Han forteller at det dreier seg om dette Clarion-hotellet. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

- Han er pågrepet i Arvika i formiddag. Det gikk rolig for seg, sier Jens auf der Heide, vakthavende befal ved politiet i region Bergslagen i Sverige.

Slik norsk politi opplyser i en pressemelding torsdag ble den siktede mannen pågrepet klokka 11.30.

SE TV: Mistenkelig dødsfall i Hokksund Vis mer

Da hadde mannen vært siktet siden julaften, og etterlyst internasjonalt ganske umiddelbart etter det, ifølge opplysninger fra politiinspektør Per Morten Sending ved Politiet i Sør-Øst til Dagbladet.

Den siktede er mistenkt for å ha drept en mann i 70-årene som ble funnet i Hokksund om kvelden lille julaften. Mannen i 70-årene hadde skader, og ble erklært død en knapp time etter at han ble funnet.

- Fikk tips om mannen

- Vi fikk et tips om at han var på dette hotellet i Arvika, og hadde politifolk på stedet som kunne pågripe ham, forteller Jens auf der Heide i svensk politi til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Også en brun Toyota Rav 4, som ble etterlyst i tilknytning til den siktede, har svensk politi kontroll på.

- Den bilen har vi funnet, og tatt i beslag, sier Jens auf der Heide til Dagbladet.

Han forteller at hotellet det er snakk om er Clarion Collection Hotel Bristol i Arvika, som er en del av Petter Stordalens kjede Nordic Choice Hotels.

- Vi hadde informasjon om at mannen hadde kommet inn i Sverige i løpet av gårsdagen, forteller Jens auf der Heide, som ikke kan svare på hvorfor mannen dro til nettopp Arvika.

- Kom pågripelsen overraskende på mannen?

- Det gjorde den nok, ja, sier auf der Heide, og forteller at den siktede nordmannen nå sitter i arresten på politistasjonen i Arvika.

- Ikke konfrontert

Utover at mannen som nå er siktet har en «relasjon» til den drepte, har ikke norsk politi gått ut med noen informasjon om selve drapshandlingen.

- Vi har etterforsket i noen dager, så vi har dannet oss et bilde av hendelsen og hva som kan være bakgrunnen, sier politiinspektør Per Morten Sending - uten å ville gå nærmere inn på noen av delene.

- Han er siktet, og så må vi høre hans historie, sier Sending. Han opplyser at siktede ikke er foreholdt siktelsen «i særlig grad», og at det er svensk politi som har kontakten med mannen.

- Han er ikke konfrontert med noen av opplysningene vi har, men han er kjent med hva han er siktet for, sier Per Morten Sending.

- Utleveres tidligst fredag

Sending forteller at norsk politi har bedt svensk politi og påtalemyndighet om en utlevering, og at svenskene i morgen vil komme tilbake med en redegjørelse av hvordan mannen stiller seg til å utleveres.

Ifølge Sending kan utleveringen i beste fall skje allerede i morgen.

- Hvor lenge vil det ta hvis han motsetter seg utlevering?

- Da tar det noen dager, sier Per Morten Sending.