Her ble det bare rør i Georgia

En vannlekkasje i et opptellingsrom i Fulton County i Georgia har fått ringvirkninger i valgthrilleren i USA.

TALER: Klokka 08.20 norsk tid talte president Donald Trump i Det hvite hus, hvor han igjen kom med flere sjokkerende uttalelser. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En vannlekkasje i opptellingsrommet forsinket tirsdag morgen opptellingen av forhåndstemmer i Fulton County i nøkkelstaten Georgia.

Det opplyses på websiden til State Farm Arena i storbyen Atlanta, hvor det pågår stemmeopptelling i Fulton County.

Ifølge TV-kanalen Fox 5 ble 30 000 stemmer berørt av et stopp i opptellingen som varte i fire timer.

Selv om stemmesedlene ikke ble skadet, har lekkasjen fått store ringvirkninger i valgthrilleren mellom USAs sittende president Donald Trump og Joe Biden.

Årsak: sprukket vannrør

Mange medier, også Dagbladet, meldte i natt at delstaten Georgia har blitt en usannsynlig vippestat hvor Trump i morges lå an til å vinne.

Live-published photos and videos via Shootitlive

At slaget likevel ikke kan regnes som avgjort, skyldes blant annet at det sprukne vannrøret i Fulton County forsinket opptellingen av titusenvis av stemmer.

VANNRØR STOPPET STEMMETELLING: I opptellingsrommet her på State Farm Arena i Atlanta førte et sprukket vannrør til forsinkelser som har fått ringvirkninger i valgthrilleren i USA. Illustrasjon: Fra State Farm Arenas webside.
VANNRØR STOPPET STEMMETELLING: I opptellingsrommet her på State Farm Arena i Atlanta førte et sprukket vannrør til forsinkelser som har fått ringvirkninger i valgthrilleren i USA. Illustrasjon: Fra State Farm Arenas webside. Vis mer

«Rundt klokka 6.07 a.m. meldte de ansatte ved State Farm Arena fra til Valg- og Registreringskontoret i Fulton County om en vannlekkasje som berørte rommet der forhåndsstemmer ble talt opp», står det i meldingen fra Fulton County på State Farm Arenas webside.

State Farm Arena er hjemmearenaen for basketballaget Atlanta Hawks, og brukes også til konserter og andre store arrangementer.

Betent prosess

Reparasjoner ble iverksatt omgående, men lekkasjen førte likevel til et fire timers opphold i opptellingen, melder TV-stasjonen Fox 5.

Først klokka halv ti på formiddagen kunne stemmetellingen gjenopptas, skriver Fox 5.

Det vil likevel gå lang tid før alle stemmer er opptalt - noe som kan bnidra til ytterligere spenning i det betente oppgjøret mellom republikanernes Donald Trump og demokratenes utfordrer Joe Biden.

Valget har utviklet seg til nettopp den jevne thrilleren som mange fryktet, og beskyldninger om forsøk på å stjele valget sitter allerede løst hos den omstridte presidenten.

Fulton County opplyser at opptellingen av forhåndsstemmer som planlagt vil pågå i de neste to dagene.