Smitte på utesteder i Askim:

Her ble det corona-stengt

Flere personer påvist smittet etter å ha vært på utesteder i Askim. Nå vil kommunen teste alle gjestene.

SIKKERHETSTILTAK: Fener Mohammed, styreleder på Snackbaren 1985, forteller om sikkerhetstiltak hos dem. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKIM (Dagbladet): Det ble onsdag registrert sju nye smittetilfeller i Indre Østfold, og flere av dem er knyttet til utestedene Snackbaren 1985, Mines og Corner Bar.

De aktuelle smittede har vært på utestedene fra midnatt og fram til stengetid både fredag 31. juli og lørdag 1.august.

Kommuneoverlege Jan Børre Johansen opplyser til Dagbladet at det er ventet flere prøvesvar i løpet av dagen. Torsdag ettermiddag sier han at det er registrert ytterligere seks nye smittede i kommunen.

Utestedet Mines har valgt å stenge dørene etter å ha fått beskjed av kommunelegen om at personal og gjester kan være utsatt for smitte.

«Kjære gjest. Jeg ble kontaktet av kommuneoverlegen i går, hvor det ble informert om besøk fra en gjest sist helg med påvist corona. Jeg har valgt å ta en test selv. I den anledningen velger vi å stenge noen dager i påvente av testresultater. Ta vare på hverandre i mellomtiden. Vi sees om ikke lenge! Mvh. Lin», står det på plakaten.

Fem ansatte isolert

Snackbaren 1985 er også blant restaurantene og pubene i Askim som er rammet.

- Det var mange gjester her sist fredag og lørdag kveld. Søndag fikk en av våre ansatte høre at en av gjestene, en mann tidlig i 20-åra, var i karantene med covid-19. Våre ansatte visste hvem det var, kontaktet sykehuset og legevakta, og mandagen tok helsemyndigheten her kontakt med oss, sier styreleder Fener Mohammed på Snackbaren 1985 til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer