Her ble det full stopp for det franske ekteparet i møte med norsk «sommervær»

Snøkaos i juni.

STOPP: Det franske ekteparet på tur i bobil ble stående fast i snøen i går. Og bobilen blir stående til veien åpner igjen. Foto: Ove Fortun
STOPP: Det franske ekteparet på tur i bobil ble stående fast i snøen i går. Og bobilen blir stående til veien åpner igjen. Foto: Ove Fortun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske fjellet kan by på litt av hvert. Det fikk et fransk ektepar oppleve på Sognefjellet i går.

For bobilen deres, og 16 andre biler, ble det full stopp i snøen.

Ifølge NRK, som først omtalte saken, vil ikke bobilen til det franske ekteparet bli hentet ned fra Sognefjellet før veien åpner igjen - noe Statens vegvesen melder at ikke blir i dag.

Ekteparet selv ble fraktet til Turtagrø hotell.

- Det er forferdelig vær her nå, forteller Ove Fortun, daglig leder ved Sognefjellet Sommerskisenter.

Det er dårlig vær på mange av fjellovergangene i Sør-Norge nå, og Statens vegvesen har sin klare oppfordring:

- Sommerdekk er en veldig dårlig ide nå.

Måtte dra fram biler Ifølge yr.no blåser det nå liten storm på fjellet, med en styrke på 22 meter i sekundet.

Ove Fortun var selv med på å få reddet ned biler i går.

- Vi hadde kontroll, og ikke det var det så langt fra senteret og inn til bilene. Vi brukte tråkkemaskina til å dra fram biler fra snøen, forteller Fortun.

Ove Fortun har langrennslandslaget på besøk ved sommerskisenteret i disse dager.  De er der for å få sine første treningstimer på snø, men i går ettermiddag måtte ledelsen sette ned foten da løperne hadde tenkt ut på sin andre økt.

- Så ingenting Det var i alt 39 mennesker som sto snøfast på Sognefjellet i går kveld. Noen ble kjørt til Turtagrø, mens andre kom seg til Sognefjellshytta, der det var målt vind oppe i sterk kuling. Noen biler ble også sendt østover ned fra fjellet, opplyste politiet i går kveld.

Terje Weka har jobbet som brøytesjåfør på Sognefjellet i 25 år, men forteller til NRK at han aldri har opplevd lignende - og at de aldri har hatt så mange biler stående fast på likt.

- Det var som å gå med et skjerf foran øynene. Vi så ingenting, forteller brøytesjåføren. 

- Vi kjenner fjellet, og har hjulpet folk ut før, men jeg kan ikke huske at det har vært så ille som dette. Vi har ikke hatt så mange biler stående fast på én gang, sier Weka til NRK.

17 BILER: Brøytesjåfør Terje Weka forteller at de aldri har hatt så mange biler stående fast i snøvær på Sognefjellet før. Foto: Ove Fortun
17 BILER: Brøytesjåfør Terje Weka forteller at de aldri har hatt så mange biler stående fast i snøvær på Sognefjellet før. Foto: Ove Fortun Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer