Her ble drapstiltalte (38) pågrepet

Sto og mekket bil da væpnet politi slo til.

TATT HER: I og utenfor dette verkstedet befant 38-åringen og mekkekompisen (65) seg da politiet slo til mot dem. Politiet har hatt en enorm jobb med å gå gjennom verkstedet. Stedet er fylt opp av gjenstander som møbler, verktøy, traller, dekk og mye annet utstyr som brukes til å reparere biler. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
TATT HER: I og utenfor dette verkstedet befant 38-åringen og mekkekompisen (65) seg da politiet slo til mot dem. Politiet har hatt en enorm jobb med å gå gjennom verkstedet. Stedet er fylt opp av gjenstander som møbler, verktøy, traller, dekk og mye annet utstyr som brukes til å reparere biler. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 3. september i fjor ble liket av Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet utenfor en skrent i et skogholt på Kolbotn i Oppegård.

Like ovenfor funnet ligger verkstedet som tiltalte og den tidligere siktede 65-åringen brukte til skru på biler. Det var her de to personene ble pågrepet den 3. september 2012.

Den i dag drapstiltalte Ålesund-mannen sto og mekket på en bil sammen med sin 65 år gamle kamerat da væpnet politi slo til mot verkstedet. 38-åringen ble pågrepet etter et tips fra en kollega i Sunnmøre politidistrikt. De ble pågrepet på et annet grunnlag, men da politiets likhund Rasko fant den døde jenta, ble siktelsen snart utvidet til å gjelde drap. Siktelsen mot 65-åringen er senere frafalt etter bevisets stlling.

Rettssaken mot 38-åringen startet i Oslo tingrett i går. Han nekter enhver befatning med saken.

Håndjern Den 65 år gamle mekkekompisen sa til Dagbladet i forrige uke at han sto inne i verkstedet da politiet kom.

- Jeg husker jeg kom ut av verkstedet da jeg så han sittende på knærne med håndjern på ryggen. Jeg ble møtt av i hvert fall fem mann med maskingeværer, sier han.

Han forteller at de ble plassert i to stoler og at de begynte å snakke om biler som sto på tomta.

- 38-åringen sa ikke noe eller reagerte noe spesielt i situasjonen, sier 65-åringen.

Bilene de jobbet med sto utenfor lokalet fordi inne i selve verkstedet er det så mye ting at det ikke er plass til biler. Det er tusenvis av gjenstander inne i lokalet og politiet har saumfart stedet etter spor. Dagbladets bilder fra stedet viser verkstedet etter at politiet har gjennomsøkt det.

Campingvogna Verkstedet er ett av tre åsteder i Sigrid-saken, ifølge aktoratet.

Politi- og påtalemyndighet mener jenta ble drept i en campingvogn inne i Pallesentralen på Bryn i Oslo.

De mener den 38 år gamle mannen fra Ålesund bortførte henne til vogna natt til 5. august i fjor og drepte henne.

I sitt innledningsforedrag mot mannen viste i går aktor, statsadvokat Nina Prebe, fram bilder av campingvogna inne i den 1800 kvadratmeter store og mørke lagerhallen de mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept i.

Politiet knytter hallen og vogna til tiltalte. Det er ubestridt at han disponerte vogna mens han var på besøk i Oslo, også dagen Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på vei hjem fra ei venninne på Østensjø i Oslo. Politiet har dessuten funnet blodspor fra offeret i vogna. Men de vet ikke når eller hvordan jenta ble drept.

Gikk hjemover Det siste åstedet er området Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra. Hun ble borte da hun gikk hjem fra ei venninne i området ved Østensjø Kanvas barnehage i Oslo.

Aktor mener hun ble bortført herfra av 38-åringen i 00.17-tida natt til 5. august i fjor. Mens hun gikk hjem fra venninna var hun aktiv med telefonen og Dagbladet vet at hun blant annet sendte åtte tekstmeldinger i tidsrommet fra midnatt til 00.13.

- Klokka 00.17 stanset all aktivitet fra hennes telefon. Alt ble stille og vi mener noe har forhindret henne i å bruke den mer, sa aktor Nina Prebe i retten i går.

Fredag skal Oslo tingrett på åstedsbefaring på de ulike stedene.

DREPT HER: Politi- og påtalemyndighet mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept her i denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo. Foto: Politiet
DREPT HER: Politi- og påtalemyndighet mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept her i denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo. Foto: Politiet Vis mer