Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble en kvinne (28) funnet etter 15 år i fangenskap

- Ser ut til å ha blitt hjernevasket, sier politiet om en indonesisk kvinne som ble funnet mandag.

BLE FUNNET HER: Den 28 år gamle kvinnen skal ha blitt funnet her, 15 år etter at hun forsvant. Bildet delte politet på sine nettsider i går. Foto: Politiet i Indonesia
BLE FUNNET HER: Den 28 år gamle kvinnen skal ha blitt funnet her, 15 år etter at hun forsvant. Bildet delte politet på sine nettsider i går. Foto: Politiet i Indonesia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på øya Sulawesi i Indonesia sier de har sluppet fri en 28 år gammel kvinne som skal ha blitt holdt fanget i en hule i 15 år.

En 83 år gammel mann skal ha kidnappet kvinnen da hun var 13 år. I løpet av de åra han holdt henne fanget, skal han ha hjernevasket henne til å tro at hun blir overvåket av en «Jin» (en type ånd), skriver BBC.

Han skal også ha seksuelt misbrukt kvinnen i ti år.

Avslørt i avhør

Jakarta Post skriver at det var etter et avhør med den nå siktede 83-åringen at de fant kvinnen. Politisjefen forteller at det var etterforskning som gjorde at de avhørte 83-åringen, uten at han går nærmere på hvorfor han kom i politiets søkelys.

Kvinnen skal ha blitt funnet i en hule mellom en rekke store steiner på øya.

- Vi fant henne i en sprekk mellom steiner, sier politisjef Muhammad Iqbal Alqudusy i Tolitoli til Jakarta Post.

Han forteller at det gjenstår mye etterforskning i saken.

«Svart magi»

SIKTET: En 82 år gammel mann er siktet for å ha holdt en kvinne fanget i 15 år og for å ha forgrepet seg på henne. Foto: Politiet i Indonesia
SIKTET: En 82 år gammel mann er siktet for å ha holdt en kvinne fanget i 15 år og for å ha forgrepet seg på henne. Foto: Politiet i Indonesia Vis mer

Kvinnen har naturlig nok blitt sterkt påvirket psykisk og fysisk av å ha blitt holdt i fangenskap i 15 år. Ifølge Reuters skal hun ha blitt utsatt for seksuelle overgrep siden 2008. Etter overgrepene skal hun skal ha blitt tvunget til å drikke gift for å ta abort, skriver Jakarta Post.

Ifølge lokale medier er den siktede mannen lokalt kjent for å være en «healer» og skal ha drevet med «svart magi».

Det er også healingen som skal ha ført dem sammen, skriver lokale medier.

I 2003 skal den da 13 år gamle jenta ha blitt tatt med til 83-åringen for behandling.

Samme år forsvant hun, skriver BBC.

Den britiske TV-kanalen skriver videre at lokale medier rapporterer om at samme år som jenta forsvant, skal 83-åringen ha sagt at han hadde fått seg jobb i hovedstaden Jakarta og skulle flytte dit. Familien til jenta søkte på det tidspunktet etter henne. For at familien skulle tro at 83-åringen flytte til Jakarta, trolig som en dekkhistorie, sendte han mat til jentas familie for å vise takknemlighet for at de var kundene hans, ifølge Jakarta Post.

- Hjernevasket

Ifølge BBC skal politiet ha funnet en kvinne bak noen gjenstander i hula. Bilder delt av det lokale politiet viser det som likner på møbler i hula.

Hula skal ha vært i nærheten av hjemstedet til den siktede 83-åringen. Ifølge politiet ble hun tatt med til mannens hus om natta. På dagtid måtte hun være i hula.

- Offeret ser ut til å ha blitt hjernevasket. Han gjorde henne for redd til å løpe av sted og redd for å møte andre mennesker, fordi hun ble overvåket av en «Jin», sier en lokal mann til Jakarta Post.

I Indonesia tror fortsatt den eldre generasjonen på ånder og andre «uforklarlige aktiviteter», skriver Reuters.

83-åringen kan få opp til 15 år i fengsel dersom han blir dømt.