Her ble «Erik» holdt lenket til senga i 28 døgn

37-åringen ble lenket til senga på psykiatrisk avdeling i Fredrikstad. Der ble han liggende i nesten hele mars 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Flere ganger ble jeg liggende i min egen avføring. Jeg hadde ingen å prate med, og hadde bare et vindu og titte ut av, sier 37-åringen til Dagbladet. Mannen selv ønsker å stå fram med fullt navn, men Dagbladet har valgt å kalle ham «Erik».

37-åringen har fått store traumer etter behandlingen på Sykehuset Østfold Veum i mars 2010 hvor han ble liggende i hele 28 døgn beltet til ei sykehusseng på et nakent, kaldt rom. 

- Behandlingen kan beskrives som ren tortur, sier Erik.

Rommet «Erik» lå i hadde en bred døråpning uten dør i. I rommet utenfor satt til en hver tid en ansatt ved det psykiatriske sykehuset og holdt oppsyn med ham. Sitt fornødne måtte han gjøre i et bekken.

Dagbladet har besøkt Veum og ble vist ei belteseng lik den «Erik» ble reimet fast i nær en måned. Der lå han med reimer på hender og føtter, og bare en gang i blant ble et bein eller en arm løsnet om gangen, slik at han skulle få mulighet for litt bevegelse.

Ruset og voldelig Dagbladet har gjenomgått sakens dokumeter hvor det går fram at «Erik» to ganger ble avvist da han oppsøkte Sykehuset Østfold dagen før tvangsobservasjonen og ba om hjelp før han med truende ord og voldelig adferd ble brakt til Veum og lagt i belter 2. mars 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer