Her ble faren (41) drept

Den 41 år gamle fembarnsfaren ble drept med flere knivstikk i sykesenga. Kniven skal ha stått i brystet da sjokkerte nattevakter kom inn på rom 025 mellom klokka 04.15 og 04.30 i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): En 15 år gammel sønn og en 19 år gammel datter er siktet for forsettlig drap. Politiet vil ikke si noe om hva som kan være motivet for ugjerningen.

Siktelsen kan bli utvidet til overlagt drap, begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

Akutt syk

Familiedramaet skjedde på rom 025 på medisinsk avdeling ved Aust-Agder sykehus. På tomannsrommet lå den akutt syke 41 år gamle fembarnsfaren, opprinnelig fra Kosovo. På den andre sida av et skjermbrett lå en annen pasient og sov. Vedkommende merket ingen ting til dramatikken ved nabosenga.

Påtalemyndigheten mener at de to barna gikk til angrep og brutalt tok livet av sin far. Flere andre familiemedlemmer som var på sykehuset, skal ha vært uvitende om dramaet. Også barnas mor oppholdt seg ute på korridoren like ved. Dagbladet får opplyst at 41-åringen ble drept med flere knivstikk i hals og overkropp.

I brystet

Etter det Dagbladet erfarer, sto kniven i brystet på pasienten da nattevaktene minutter seinere oppdaget tragedien.

Etterforskningsleder, politiadvokat Jan Atle Hansen, vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

- Vi vil ikke si noe om hvordan drapet skjedde, men det er gjort beslag av en gjenstand som kan være benyttet, sier Hansen.

Sykepleierne varslet øyeblikkelig akutteamet på sykehuset som i 30- 40 minutter kjempet for å redde 41-åringens liv. Da var alt håp ute, og politiets operasjonssentral ble varslet. Politiadvokat Hansen vil ikke kritisere sykehuset for sein varsling. Han forstår at sykehuset først gjorde alt de kunne for å redde mannens liv.

En politipatrulje pågrep kort tid etter de to barna rett ved sykehuset.

- Opplysninger om åsted og informasjoner fra sykehuset gjorde at politifolkene fant skjellig grunn til å mistenke de to. De ble pågrepet uten dramatikk, sier politiadvokaten.

- Det blir en del av etterforskningen å finne ut om andre familiemedlemmer kan ha visst noe.

- Det ligger selvsagt en stor tragedie i bunnen når to barn blir siktet for å ha tatt livet av faren sin, sier klinikksjef Tom Schulz ved medisinsk avdeling på Aust-Agder sykehus til Dagbladet.

Ingen kommentarer

Han vil ikke utdype dette nærmere. Politiet er også tause om hva som ligger bak ugjerningen.

- Barn tar ikke livet av sin far uten en bakenforliggende årsak, sier politiadvokat Hansen.

De siktede satt i avhør i hele går. I går kveld ville politiadvokat Jan Atle Hansen ikke gå nærmere inn hva de har forklart. Heller ikke om det foreligger tilståelser.

- Det er viktig for oss å bringe klarhet i de bakenforliggende omstendighetene. Foreløpig velger jeg å sette merkelappen familietragedie på det inntrufne, sier Hansen.

Heller ikke 15-åringens forsvarer, advokat Odd Holck-Steen, vil gi noen kommentarer utover at også han karakteriserer drapet som en dyp familietragedie.

I dag blir den 15 år gamle gutten og den 19 år gamle jenta framstilt med begjæring om varetektsfengsling.

- Siktelsen på forsettlig drap er foreløpig. Den kan bli utvidet. Vi skal ta endelig stilling til dette før fengslingsmøtene, sier etterforskningsleder Hansen.

Flere i familien var med da 41-åringen ble lagt inn på medisinsk avdeling ved 23-tida tirsdag kveld med akutte pustevansker. Det er foreløpig et ubesvart spørsmål om innleggelsen kan ha hatt sammenheng med konflikten i familien som førte til drapet.

Advokaten til den unge gutten, Odd Holck-Steen, vil heller ikke si noe mer enn at det handler om en familietragedie.

Krisehjelp

Medpasienten til den drepte 41-åringen skal ikke ha merket noe til ugjerningen, ifølge klinikksjef Tom Schulz.

Han ble trillet ut av rommet etter at dramaet ble oppdaget.

Sykepleierne som var på nattevakt da drapet skjedde, var i avhør i flere timer i går. De skal ha gitt viktige opplysninger.

Ansatte og pasienter fikk krisehjelp da drapet ble kjent.

FAMILIETRAGEDIE: Klinikksjefen, overlege Tom Schulz, i sykeværelset hvor den 41-årige fembarnsfaren ble drept i går. Årsaken til familiedrapet på rom nummer 025 er hittil ukjent.