Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble han skutt

HAUGESUND (Dagbladet): Den 27 år gamle mannen satt til høyre i sofaen og bladde i et fotoalbum da politimannen skjøt ham på kloss hold. Det hele gikk så fort at 27-åringen ikke rakk å reagere, skal broren hans ha forklart til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Broren satt rett ved siden av 27-åringen da politiet stormet gutterommet tirsdag kveld.

Dette skal broren, som fylte 29 år onsdag, ha forklart til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO):

  • Han og broren satt sammen i sofaen, broren satt ytterst til høyre i sofaen - som har høye armlener.
  • Tredjemann i rommet, en 28-åring, satt i en stol med ryggen mot døra. Han var den som satt aller nærmest døra.
  • 27-åringen bladde igjennom et fotoalbum og kikket på bildene da en politimann stormet rett inn med et tohåndsgrep på tjenestepistolen.
  • Ifølge broren skal 27-åringen ha blitt skutt på kloss hold, avstanden antar broren å være om lag 30 til 40 centimeter.
  • Broren hevder at 27-åringen ikke skal ha hatt armene på armlenet, og følgelig ikke har hatt mulighet til å gripe til våpen.

Under armlenet lå en ladd, avsagd hagle.

Denne forklaringen vil etter all sannsynlighet stå sentralt i SEFOs etterforskning av skyteepisoden i eneboligen i Haugesund sentrum.

Flere
avhør

For brorens forklaring står i skarp kontrast til det politiet tidligere skal ha uttalt om hvorfor skuddet ble avfyrt.

Situasjonen skal ifølge polititjenestemennene ha vært truende: Under pågripelsen av 27-åringen og 28-åringen ble et våpen rettet mot politimennene, lød de foreløpige opplysningene som ble gitt fra tjenestemennene til politimester Karl-Henrik Sjursen natt til onsdag.

Livsvarige skader

SEFO-leder Kjell Holst-Sæther opplyste i går i en pressemelding at det trolig vil ta noen uker før den taktiske og tekniske siden av saken er etterforsket.

Flere vitneavhør og en rekonstruksjon gjenstår før SEFO kan fastslå om det har skjedd noe straffbart i forbindelsemed skytingen.

27-åringen ligger fremdeles på fylkessykehuset i Haugesund. Trolig har han et flere ukers sykehusopphold foran seg. Avdelingsoverlege Emil Mohr forteller til NTB at 27-åringen risikerer livsvarige skader og kan måtte leve med prosjektilet i kroppen resten av livet.

- Her er det riktigst at prosjektilet blir liggende, er Mohrs kommentar.

ÅSTEDET: Ifølge brorens forklaring satt 27-åringen ytterst til høyre i denne sofaen da han ble skutt på kloss hold av en politimann tirsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!