Her ble hver passasjer subsidiert med 3 500 kr

Flyr du fra Berlevåg til Hammerfest må staten plusse på verdien av en tur/retur-billett til New York på regningen.

PENGENE FLYR: Berlevåg lufthavn er landets mest subsidierte flyplass. Men politikerne vil ikke kritisere. Foto: Arnt Eirik Hansen / Avinor
PENGENE FLYR: Berlevåg lufthavn er landets mest subsidierte flyplass. Men politikerne vil ikke kritisere. Foto: Arnt Eirik Hansen / Avinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Finnmark bor det ikke flere mennesker enn i Fredrikstad, men den svært spredte bosetningen gjør at Avinor drifter hele elleve flyplasser i fylket. Dette koster det statseide selskapet mye. Svært mye. For seks av flyplassene må Avinor subsidiere hver eneste passasjer med over tusenlappen, og øverst på listen finner man Berlevåg lufthavn.

Ifølge tall presentert av Finnmark Dagblad koster hver eneste Berlevåg-passasjer 3 503 kroner. Flyplassen hadde et negativt resultat på 21 millioner kroner, og fordelt på de skarve 5 949 passasjerene blir det altså Norges mest subsidierte flyplass.

Heftige tall- Det er jo noen kroner, det skal vi være enige om. Man kan jo si mye rart om dette, men uten flyplass hadde det vært håpløst å drive næring og turisme her oppe, sier Berlevåg-ordfører Karsten G. Schanche (H) til Dagbladet.

Med 300 kilometer til nærmeste sykehus klarer ikke ordføreren å for seg hvordan bygda ville ha overlevd uten flyplassen. Dette mener han politikerne bare må leve med.

- Hvis det er ønske om at folk skal bo i utkantene så synes jeg tilbudet må være til stede. Man skal ha muligheten til å bo der man ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer