Her ble jenta (10) brutalt voldtatt

På stien, bare 100 meter fra skolen, ble skolejenta trukket gjennom snøen og buskene. Deretter ble hun voldtatt i ei hjemmesnekret lekehytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten skjedde på Korsvoll, mellom Nordberg og Kjelsås i Oslo, i går morges.

Sporene viser tydelig det grufulle dramaet i snøen:

Den brutale gjerningsmannen overfalt den ti år gamle jenta, og trakk henne om lag 20 meter gjennom buskene og inn i det barna kaller «guttehytta».

Godt skjult bak busker og kratt, på årets siste skoledag, ble den vesle jenta voldtatt. Medtatt og gråtende klarte hun selv å komme seg opp til skolen, der hun ble mottatt av sjokkerte lærere.

Det grufulle overgrepet skjedde knappe 100 meter fra Korsvoll skole, der elevene skulle feire juleavslutning med kos og dans rundt juletreet.

Feiringen ble brått til sjokk og sorg for elever og lærere på skolen. For andre gang på kort tid opplever de at en elev blir voldtatt på skoleveien.

«Hip hop»-lue

Politiet og foreldrene ble umiddelbart tilkalt. På bakgrunn av jentas beskrivelser klarte politiet å finne fram til åstedet. Det ble samtidig igangsatt sporsøk med politihund, mens patruljebiler søkte langs veiene i området på jakt etter en mulig gjerningsmann.

Selv om skogsstiene i området ble brukt av mange skoleelever og voksne på det aktuelle tidspunktet, har ingen vitner meldt seg til politiet. Derfor har de bare jentas beskrivelse av gjerningsmannen å gå etter.

- Han skal være om lag 20 år og 180 centimeter høy. Han hadde ei mørk lue med mørke blå striper. Denne har jenta beskrevet som ei typisk «hip hop»-lue. Det var fortsatt ganske mørkt da overgrepet skjedde, så jenta har ikke kunnet beskrive klærne nærmere enn at de var mørke. Men han hadde brune øyne, opplyser politioverbetjent Anne Rynning Aasen, som leder etterforskningen.

Skolejenta skal også ha sagt at mannen snakket godt norsk.

- Vi oppfatter denne beskrivelsen som at han er nordmann, sier Aasen.

Få spor

Overgrepet skjedde mellom klokka 08.00 og 08.15 i går morges.

Politiet ønsker nå kontakt med alle som befant seg i det aktuelle området mellom klokka 08 og 09.30.

Jenta ble, sammen med foreldrene, sendt til Ullevål sykehus for medisinske undersøkelser. I dag skal hun avhøres av en dommer.

- Vi håper hennes forklaring kan gi oss mer å gå på. Foreløpig har vi ingen konkrete spor som fører oss nærmere en pågripelse, sier Aasen.

Kriminalteknikere fra Oslo-politiet undersøkte i går åstedet, men politiet vil ikke gå inn på hvilke funn de gjorde, annet enn at disse fastslår at ugjerningen fant sted i hytta.

- Vi har satt i gang alle etterforskningsskritt, og tar saken svært alvorlig. Det er også opprettet en tipstelefon der vitner kan henvende seg, sier Aasen.