Her ble jenta (14) brent, slått og spyttet på

Mishandlet av jevngamle ungdommer i skolegården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire ungdom mistenkes- og har delvis innrømmet å ha mishandlet en 14 år gammel jente i skolegården på Øreåsen skole i Rygge kommune.

- Hun ble brent flere ganger med sigaretter, lagt i bakken, fiket til og holdt igjen av de andre ungdommene. De tok også fra henne mobiltelefonen. Til slutt rev de av henne genseren, sier politoverbetjent ved Rygge lensmannskontor Jan Onarheim til Dagbladet.no.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen som skjedde i skolegården etter skoletid tirsdag for ca tre uker siden.

To jenter på henholdsvis 14 og 15 år og to gutter på 15 og 17 år har foreløpig status som mistenkte i saken. I tillegg har politiet avhørt flere vitner.

- Grovt

- Det er et grovt overgrep. Når flere angriper en person på denne måten så er det alvorlig. Vi har fått delvise erkjennelser fra de mistenkte, om en i litt forskjellige versjoner. Avhørene har ikke avdekket noe motiv. Det virker som volden kom uprovosert. Saken sendes nå over til påtaleansvarlig som vil avgjøre hva som skal gjøres videre. De involverte i saken er svært unge, så det er naturlig at barnevernet kobles inn. Det må også vurderes om det skal tas ut tiltale, eller om dette er en sak for konfliktrådet, sier Onarheim.

Jenta fikk ikke fysiske alvorlige skader av mishandlingen, men ifølge moren har saken satt spor og gjort jenta engstelig. Etter volden skal ungdommene ha truet med hevn, en trussel som henger tungt over henne.

- Hun går aldri ut alene. Bare hvis jeg er med, eller noen av søsknene. Hun er veldig lei seg og er veldig plaget av det som har skjedd. Hun prøver bare å glemme det. Det var en sjokkartet opplevelse for henne, sier moren i et intervju med Moss-dagblad.no

ÅSTEDET: En jente på 14 år ble mishandlet av en gruppe jevnaldrene i skolegården på Øreåsen skole i Rygge. Foto: ØYSTEIN WOLF / Moss-Dagblad.no
ÅSTEDET: En jente på 14 år ble mishandlet av en gruppe jevnaldrene i skolegården på Øreåsen skole i Rygge. Foto: ØYSTEIN WOLF / Moss-Dagblad.no Vis mer

Selv ble hun varslet om hendelsen av en telefon fra et vitne.

- Jeg gikk ut for å lete etter datteren min. Jeg fant henne ikke og måtte lete i søppeldunker. Det er den mest fortvila halvannen timen jeg har vært med på, sier hun til avisen.

Ikke varslet

Øråsen barne- og ungdomsskole var ikke varselet om saken selv om offeret og minst en av de mistenkte ifølge politiet er elver ved skolen.

- Jeg ble kjent med saken gjennom Moss-dagblad i dag, og det kom svært overraskende. Det er ikke slik vi er kjent for å ha det på skolen vår. Politiet har valgt å ikke informere oss om dette, så da håper jeg at det ikke er en konflikt som har forbindelse med skolehverdagen, sier rektor Lars Gjemmestad til Dagbladet.no.

Saken kom så brått på, at skolen ikke har rukket å vurdere om de skal gjøre noe i saken.

Her ble jenta (14) brent, slått og spyttet på