Her ble jentene drept

KRISTIANSAND (Dagbladet): Disse bildene viser for første gang kriminalteknikerne på stedet der drapene på småjentene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) fant sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet som ble tatt fra helikopter i går, viser tekniske eksperter som er i ferd med å gjøre seg ferdig med det møysommelige arbeidet på drapsstedet. Drapsjegerne i sørlandsbyen sitter nå med en rekke tekniske spor som kan være med å peke ut en gjerningsmann.

Etter det Dagbladet erfarer, ble jentene drept med et stikkvåpen - trolig en kniv. Begge jentene var ille tilredt da de ble funnet.

Fot- og fingeravtrykk

Selve funnstedet ligger vel 20 meter fra fjellkløfta som går fra Øvermyr og ned til tjernet 2. Stampe i Baneheia i Kristiansand. Ikke langt unna, i en bekk som renner fra en myr, ble jentenes badetøy funnet, forsøkt skjult under steiner i bekken. Dette funnet var en direkte årsak til at jentene ble funnet.

Politiet utelukker ikke at det kan bli aktuelt med finsøk i området, men i går kveld avla teknikerne en rapport til etterforskningsledelsen ved Kristiansand politidistrikt.

I og med at teknikerne har gjort flere funn, som nå analyseres ved Kripos' laboratorium på Helsfyr i Oslo, sitter etterforskerne med gode kort.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal politiet ha funnet både fot- og fingeravtrykk på åstedet.

- Vi har både et funnsted og et drapssted, bekrefter kriminalsjef Arne Pedersen.

Etter det Dagbladet får opplyst, ble jentene drept bare noen meter unna der de ble funnet.

I løpet av de to siste dagene har politiet kommet langt i å kartlegge gjerningsmannens bevegelser før drapene skjedde, hva han gjorde på åstedet og hvor han tok veien.

Utall av stier

Politiet er foreløpig ikke sikre på hvilken rute drapsmannen tok. Men det er grunn til å tro at vedkommende tok seg til fots ned mot Kristiansand sentrum. Mest sannsynlig gikk han ned en sti til gangveien som fører opp mot tjernene i det populære turområdet. Denne gangveien er identisk med veien jentene gikk for å komme opp til den populære badeplassen.

På denne gangveien hadde gjerningsmannen flere valgmuligheter. Politiet har ikke grunn til å tro at drapsmannen forlot området i bil.

Fant likene

Det er tett skog i turområdet Baneheia. I tillegg består området av et utall av stier.

HV-sjef Stein Borgersen fikk øye på jentene som ble funnet sammen. Politiet mener imidlertid at jentene ikke ble drept på dette stedet, men slept eller båret. Dette underbygges blant annet av at det ble funnet greiner og lyng med blodspor i nærheten.

ÅSTEDET: Ved denne stubben ble de to jentene funnet.
ARBEIDER: Kriminalteknikere fra Kripos er her i ferd med å avslutte arbeidet på stedet der de to jentene ble funnet drept.