FUNNET HER: Her utenfor en bilvaskehall i Grenseveien i Oslo ble mannen som nå kaller seg «John Smith» funnet svært forkommen i en snøfonn i midten av desember. En tilfeldig forbipasserende kom forbi og fant mannen. Den forkomne husker ingenting. Foto: Torbjørn Berg
FUNNET HER: Her utenfor en bilvaskehall i Grenseveien i Oslo ble mannen som nå kaller seg «John Smith» funnet svært forkommen i en snøfonn i midten av desember. En tilfeldig forbipasserende kom forbi og fant mannen. Den forkomne husker ingenting. Foto: Torbjørn BergVis mer

Her ble «John Smith» funnet i en snøfonn

Husker ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her ble mannen uten minne, «John Smith», funnet i en snøfonn i midten av desember i fjor.

Siden den gangen har mannen, som trolig er i 20-åra, levd med fullstendig hukommelsestap.

Mannen ble funnet forkommen i en snøfonn utenfor en bilvaskehall i Grenseveien ikke langt fra Hasle Torg på Hasle i Oslo. En tilfeldig forbipasserende gatekjøkkenansatt fant mann, hjalp ham og tilkalte hjelp.

Ingen ansatte i de nærliggende gatekjøkkene ved funnstedet Dagbladet har snakket med kjenner igjen mannen eller husker den spesielle hendelsen.

Vet du noe om denne saken. Tips oss på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Husker ingenting Mannen, som nå kaller seg John Smith, ber nå sammen med politiet om hjelp til å fremskaffe opplysninger som kan bidra til å identifisere ham.

- I forsøket på å avklare mannens identitet har politiet henvendt seg til en rekke land gjennom Interpol uten at dette har resultert i noen treff på hans fingeravtrykk eller bilde. Politiet står nå uten spor, heter det i en pressemelding fra politiet i ettermiddag.

- Mannen var uten noen identitetspapirer, og husket ikke sitt eget navn, hvor han kom fra, hvordan han havnet i Norge eller noen andre detaljer fra sitt liv da han ble funnet 14. desember i fjor, opplyser politiet.

Svært forkommen - Alternativene til å få avdekket hans id var nå brukt opp uten resultat. Det er årsaken til at han ser seg nødt til å bruke mediene på denne måten, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved seksjon for Vold- og seksualforbrytelser.

Da han ble funnet var han svært nedkjølt og forkommen.

MANNEN UTEN MINNE: Slik ser mannen. Sammen med politiet går han nå ut i offentligheten i søk etter svar på hvem han er. Han er i 20-åra,  av europeisk opprinnelse, snakker svært godt engelsk med østeuropeisk aksent, og forstår tsjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han er 187 cm høy, har blå øyne og mørkeblondt hår.  Foto: Politiet
MANNEN UTEN MINNE: Slik ser mannen. Sammen med politiet går han nå ut i offentligheten i søk etter svar på hvem han er. Han er i 20-åra, av europeisk opprinnelse, snakker svært godt engelsk med østeuropeisk aksent, og forstår tsjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han er 187 cm høy, har blå øyne og mørkeblondt hår. Foto: Politiet Vis mer

- Han var bevisstløs eller nær bevisstløs, opplyser Henriksbø.

Han sier videre at det var omstendigheter ved funnet som gjør at politiet etterforsker om han er utsatt for noe kriminelt.

Forstår fem språk «John Smith» er trolig av europeisk opprinnelse, snakker svært godt engelsk med østeuropeisk aksent, og forstår tsjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han er 187 cm høy, har blå øyne og mørkeblondt hår.

- Da han ble funnet visste han ikke hvem han var og kjente ikke igjen sitt eget speilbilde. Ved tilfeller av hukommelsestap får man ofte hukommelsen tilbake, men nå har det gått flere måneder uten at han selv har opplevd å få hukommelsen tilbake, påpeker Henriksbø.

Etter et opphold på somatisk avdeling på sykehuset, ble han overført til psykiatrisk avdeling på grunn av hukommelsestapet. Han er nå skrevet ut derfra. Også et nødtilbud fra Nav som han fikk, er nå opphørt.

Opplysninger som kan bidra til å identifisere mannen kan gis til Oslo politidistrikt på tlf 22 66 96 00 eller på e-post oslo.seksualforbrytelser@politiet.no.   

Her ble «John Smith» funnet i en snøfonn