Her ble MS-syk kvinne holdt innesperret

Samboeren siktet for frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samboeren til kvinnen er nå arrestert, siktet for frihetsberøvelse. Han er mistenkt for å ha holdt sin MS-syke samboer delvis innelåst i parets campinghytte i Eksjø i Småland.

Han er også mistenkt for å ha mishandlet kvinnen. Mannen er siktet for frihetsberøvelse og familievold.


Veide under 40 kilo

Mannen skal framstilles for fengsling i forhørsretten i dag. Frihetsberøvelsen skal ha pågått fra 1999 til 2008. Samtidig er mannen anklaget for vold mot kvinnen fra januar 2000 tilø august 2008, skriver Aftonbladet.

Da hun ble funnet veide hun mellom 35 og 40 kilo, og ble straks sendt på sykehus. Et vitne forteller at hun knapt kunne stå på beina da hun ble funnet.

Mannen ble onsdag avhørt av politiet.

Paret skal ha bodd i den røde hytta i ni år. Kvinnen skal ha fått lov å gå ut sammen med mannen, men skal til tider ha blitt innelåst i hytta.

- Kunne ikke bare kaste dem ut

15 KVADRATMETER: I denne hytta holdt mannen sin syke samboer delvis fanget i ni år. Foto: Lars Andersson/EXPRESSEN
15 KVADRATMETER: I denne hytta holdt mannen sin syke samboer delvis fanget i ni år. Foto: Lars Andersson/EXPRESSEN Vis mer

Svensk politi er svært sparsomme med opplysninger om saken.

- Vi har lenge skjønt at alt ikke var som det skulle, sier en nabo til Aftonbladet.

Bekjente forteller at kvinnen, som har multippel sklerose (MS), skal ha blitt sykere de siste årene. Samtidig skal paret ha trukket seg mer og mer tilbake fra omgivelsene.

 
- De har bodd her siden 1999. Jeg har ikke vært inne i hytta siden de flyttet inn. De har heller ikke betalt husleie på lenge, men jeg kunne ikke bare kaste dem ut, sier mannen som driver campingplassen der paret bodde de siste årene til Aftonbladet.