DRAP: Her ble Nils Olav Bakken (49) funnet drept fredag. Nå jobber politiet med å kartlegge Bakkens bevegelser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DRAP: Her ble Nils Olav Bakken (49) funnet drept fredag. Nå jobber politiet med å kartlegge Bakkens bevegelser. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Drapet i Søndre Land:

Her ble Nils Olav Bakken funnet drept. Politiet: - Vi står ikke uten spor

Jobber med å kartlegge hans siste bevegelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): Selv om politiet er svært avhengig av publikum i å finne ut hvem som drepte Nils Olav Bakken (49), forteller politiet at de likevel ikke står uten spor.

- Vi er fortsatt i innledende fase av etterforskningen, men vi har flere potensielle spor å gå etter, sier politiadvokat Kristian Johansen til Dagbladet.

Politiet og Kripos jobber nå med å kartlegge Nils Olavs Bakkens bevegelser de siste dagene før han ble funnet drept. Dette håper politiet kan lede dem videre i jakten på en eller flere gjerningsmenn. Håpet er at politiet gjennom vitneavhør og analyse av elektroniske spor kan kartlegge mannens bevegelser, hva han har gjort og hvem han har snakket med.

Ifølge politiadvokaten er siste sikre observasjon av Bakken fredag rundt klokka 16. Det var en politibetjent som så ham i Dokka sentrum og politiets teori er at han var på vei til leiligheten sin.

DOKKA: Blomster er lagt ned på trappa til Nils Olav Bakkens bopel i Landmovegen 4 i Dokka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DOKKA: Blomster er lagt ned på trappa til Nils Olav Bakkens bopel i Landmovegen 4 i Dokka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Dette er blant sporene politiet nå jobber med for å kartelegge:

 • Bankkort
  Politiet forteller at de venter på svar fra Bakkens bank om hvor og når han sist brukte penger, men også hva han eventuelt har kjøpt.

 • Telefon
  Trafikkdata og GPS-spor er en viktig del av etterforskningen og kartleggingen av Bakkens bevegelser etter han ble sist sett.

  - Vi venter på svar for å finne ut hvem han har ringt og når, sier Johansen.

 • Overvåkningsbilder
  Politiet jobber med å hente inn overvåkningsbilder fra både bomstasjoner i området og eventuelle overvåkningskameraer i området der Bakken bodde i Dokka og i Veståsen der han ble funnet drept.

  - Videoovervåkning vil også innhentes i området. Vi er i gang med det, men vi har ikke fått noe resultater ennå, sier Johansen.

 • Vitneobservasjoner
  Ifølge politiet er naboer og hjemmehelsetjenesten avhørt, i tillegg til andre vitner som har meldt seg. I går gikk politiet fra dør til dør i en rundspørring av personer som bodde i nabolaget til Nils Olav Bakken. Johansen sier, i likhet med lensmann Ole Bjerke i Dokka, at drapet kom overraskende.

  - For oss kom drapet overraskende. Vi er ikke kjent med om hadde fått trusler den siste tida, men gjennom vitneavhør har det blitt kjent at han var engstelig og redd, sier politiadvokat Johansen.

 • Nettverk
  Politiet er ikke kjent med om Bakken hadde fiender. De jobber nå med å kartlegge nettverket hans, både venner, bekjente og personer fra rusmiljøet.

  - Det var i rusmiljøet han var, så det er spesielt der vi henter informasjon, men også andre venner og bekjente, sier politiadvokat Kristian Johansen.

 • Biologiske spor
  I går startet Kripos med tekniske undersøker i Bakkens bopel. Også i dag skal de fortsette arbeidet.

  - Det er for tidlig å si hva vi har funnet, sier politiadvokat Johansen.

  - Kan han ha blitt drept hjemme hos seg?

  - Det er også for tidlig å si noe om. Vi er ikke helt ferdig med undersøkelsene der ennå, sier Johansen

I går kveld fjernet politiet sperringene til funnstedet. På funnstedet finnes det lite spor etter Kripos’ undersøkelser.

SPOR: Det er lite spor å finne på funnstedet av Nils Olav Bakken etter Kripos' undersøkelser. Det finnes noen få oransje markeringer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SPOR: Det er lite spor å finne på funnstedet av Nils Olav Bakken etter Kripos' undersøkelser. Det finnes noen få oransje markeringer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer