Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble nordmannen funnet med seks barn

Hadde kosedyr og norsk flagg på soverommet i Gambia.

KOSEDYR OG LEKER: Nordmannens soverom er preget av en rekke barneartikler. Her ble han pågrepet søndag kveld, sammen med seks småbarn. Foto: TORE MEEK/SCANPIX
KOSEDYR OG LEKER: Nordmannens soverom er preget av en rekke barneartikler. Her ble han pågrepet søndag kveld, sammen med seks småbarn. Foto: TORE MEEK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUFUT/OSLO (Dagbladet): I dag har norsk presse fått tilgang til soverommet der den 45-årige nordmannen som sitter fengslet i Gambia, siktet for overgrep, skal ha blitt funnet sammen med seks småbarn.

På to madrasser på golvet sov Grenlands-mannen under de lange oppholdene i byen Brufut. Soverommet er preget av kosedyr, leker - og  et norsk flagg.

- Innrømmet skyld Tidligere i dag møtte nordmannen i retten. Der skal han ha innrømmet overgrepene mot de seks barna, og ble fengslet for enda en periode.

Dagbladet møtte i går Bakari Bojenj. Han er faren til fire av barna som skal ha blitt misbrukt av 45-åringen. På tross av anklagene mot nordmannen har han ikke tenkt å bryte kontakten med ham.

- Dette er fortid. Vi må klare å tenke framover, sa familiefaren.

- FORTSATT VENN: Bakari Bojenj er far til fire av barna nordmannen skal ha blitt funnet sammen med. Han sier han vil fortsette vennskapet med 45-åringen. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
- FORTSATT VENN: Bakari Bojenj er far til fire av barna nordmannen skal ha blitt funnet sammen med. Han sier han vil fortsette vennskapet med 45-åringen. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer

Grenlands-mannen skal systematisk ha gjort gambiere økonomisk avhengig av ham, blant annet ved å betale skolegangen for barna.

Mannen skal ha hatt en liknende framferd i Norge, der han gjennom pirattaxivirksomhet innyndet seg i det gambiske miljøet i Oslo.

Vil kopiere bilder Oslo-politiet har for tida en egen etterforskning mot 45-åringen; han er siktet for å ha forgrepet seg på en fireårig gutt med gambisk opprinnelse.

Nå vurderer norske etterforskere å reise til Gambia for å kopiere det omfattende bildematerialet som ble beslaglagt hos nordmannen.

- Vi ønsker å stille Kripos' avanserte analyseverktøy til disposisjon. Kanskje kan vi identifisere flere barn, sier Kari-Janne Lid, politioverbetjent ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

MINNE HJEMMEFRA: Et velbrukt norsk flagg er blant effektene på 45-åringens soverom. Foto: TORE MEEK/SCANPIX
MINNE HJEMMEFRA: Et velbrukt norsk flagg er blant effektene på 45-åringens soverom. Foto: TORE MEEK/SCANPIX Vis mer

De venter for tida på et svar på innsynsanmodningen de har sendt gambiske myndigheter.

Uten advokat til stede Enn så lenge er det ingen som representerer nordmannen i retten i Gambia; advokat Sigurd Klomsæt, som har representert 45-åringen i tidligere overgrepssaker her hjemme, har hele tida vært klar til å reise - men holder seg inntil videre hjemme i Norge.

Klomsæt hadde søkt Oslo tingrett om å få dekket reise og opphold av norsk UD, under ordningen om konsulær bistand til nordmenn fengslet i utlandet. Søknaden ble avslått.

- Men jeg akter fremdeles å forsvare ham, påpeker Klomsæt overfor Dagbladet.

Mye tyder på at den 45-årige klienten selv saboterte Klomsæts tilstedeværelse, ved å avslå UDs tilbud om konsulær bistand på onsdag.

- HAR TILSTÅTT OVERGREP: Nordmannen skal i dag ha tilstått overgrep mot de seks gambiske barna. Foto: GAMBISK POLITI
- HAR TILSTÅTT OVERGREP: Nordmannen skal i dag ha tilstått overgrep mot de seks gambiske barna. Foto: GAMBISK POLITI Vis mer

- Jeg lider ingen nød, fortalte han Norges konsul i Gambia, Robert Hardmark.

BESKJEDENT: I dette huset i den gambiske byen Brufut bor 45-åringen fra Grenlands-området store deler av året. Foto: TORE MEEK/SCANPIX
BESKJEDENT: I dette huset i den gambiske byen Brufut bor 45-åringen fra Grenlands-området store deler av året. Foto: TORE MEEK/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!