ÅSTED: Mannen i 20-åra ble funnet av i leiligheten i første etasje. Gjerningsmannen er fremdeles ikke pågrepet. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
ÅSTED: Mannen i 20-åra ble funnet av i leiligheten i første etasje. Gjerningsmannen er fremdeles ikke pågrepet. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Drapsmysteriet i Oslo:

Her ble offeret funnet: ­- Det er helt forferdelig

Naboene til leiligheten hvor mannen i 20-åra bodde, er i sjokk etter drapet. Politiet jakter fremdeles på den ukjente gjerningsmannen.

Tirsdag morgen er det stille i nabolaget ved Arbos gate 2B. Politiets arbeid satte mandag sitt dystre preg på blokka hvor en mann i midten av 20-åra ble funnet død. I går kveld bekreftet politiet at mannen ble drept. Foruten flere journalister og en trykkende stemning er det bare den plomberte døra til leiligheten som nå minner om et åsted.

- Vi er helt i sjokk. Det var veldig fine gutter som bodde i leiligheten, og det var aldri noe fest eller bråk der, sier en av naboene, som ikke ønsker å bli navngitt.

Over et døgn etter at knivdrapet fant sted, er fremdeles ingen pågrepet eller mistenkt for det som skjedde inne i leiligheten.

Da Dagbladet i dag tidlig var i kontakt med mannen som leier ut leiligheten, var han ordknapp.

- Det er helt forferdelig. Jeg håper bare de finner ut hvem som har gjort dette. Jeg vil ikke si noe mer nå, men lar politiet få gjøre jobben sin i fred.

LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen. Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer Vis mer

Ingen tegn til innbrudd

Politiet har så langt ikke ønsket å gå ut med opplysninger om hvorvidt det har vært tegn til innbrudd i leiligheten hvor offeret bor. Da Dagbladet var på adressen tirsdag morgen, var det ingen synlige tegn til at noen har brutt seg inn..

Krimteknikere saumfarte mandag også et søppelrom som er tilknyttet blokka der drapet fant sted. Naboer opplyser til Dagbladet at politiet også tok med seg sofaer og annet inventar fra leiligheten til kriminaltekniske undersøkelser.

UNDERSØKT: Dette søppelrommet ble mandag saumfart av politiets krimteknikere. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
UNDERSØKT: Dette søppelrommet ble mandag saumfart av politiets krimteknikere. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Politiet hadde mandag kveld heller ingen indikasjoner på hva som kan ha vært foranledningen, eller hva som ledet opp til drapet. Etterforskningen har så langt ikke gitt politiet noen spor på hvorfor noen av de fire skulle bli utsatt for noe kriminelt.

Uklart dødstidspunkt

Politiet jobbet på åstedet fram til de seine kveldstimer mandag kveld. Politifolk med automatvåpen gikk samtidig rundt i området og søkte etter en potensiell gjerningsperson, samtidig som titalls etterforskere gikk fra dør til dør i nabolaget og gjennomførte rundspørringer av naboer.

Selv om politiet har fått inn flere tips, er det fortsatt uklart når mannen i 20-åra ble drept, og hvordan gjerningspersonen har kommet seg inn i leiligheten.

Kom ikke på jobb

Politiet jobber spesielt med å få oversikt over hva som skjedde natt til mandag og før klokka 09.00 mandag morgen, og har en rekke ulike tidspunkter de nå jobber intenst med å hente inn informasjon om:

* Politiet har opplysninger om at personene i leiligheten gikk til ro tidlig natt til mandag. Politiet betegner dette som den siste observasjonen av mannen. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, vil ikke si mer konkret om når på natt til mandag.

* 09.00: Den drepte mannen skulle egentlig møtt på jobb i Oslo. Dit kom han aldri. Metlid vil ikke gå inn på om de tre andre i kollektivet sov hjemme den natta, og om de eventuelt hadde reist tidligere fra leiligheten mandag morgen. Mandag morgen er et tidsrom politiet er spesielt interessert i å kartlegge.

* 12.15: En av mannens samboere kommer hjem. Han finner kameraten sin blodig med knivskader i leiligheten. Han varsler straks helsetjenesten, som igjen varsler politiet. Mannen blir konstatert død kort tid etter funnet.

- Vi forbereder oss på en omfattende etterforskning, sa Metlid mandag kveld.