PLANTEGNING: Den erfarne arkiktekten Rose Marie Steinsvik, som har tegnet flere barnehager i Tromsø, mener barnehagen der den overgrepssiktetde 30-åringen i jobbet var uheldig utformet. Foto: Tromsø kommune
PLANTEGNING: Den erfarne arkiktekten Rose Marie Steinsvik, som har tegnet flere barnehager i Tromsø, mener barnehagen der den overgrepssiktetde 30-åringen i jobbet var uheldig utformet. Foto: Tromsø kommuneVis mer

Her ble overgrepene begått: - Det er enklere å lure seg bort og begå overgrep hvis ingen kan se det

Kritisk til utformingen av barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Den erfarne arkiktekten Rose Marie Steinsvik, som har tegnet flere barnehager i Tromsø, mener barnehagen der den overgrepssiktetde 30-åringen jobbet i var uheldig utformet.

- Det ser ut til å kunne være et gammelt, ombygd bygg, hvor stellerommene ligger uten innsyn og borte fra lekerommene. Det har ikke vært en god utforming, sier Steinsvik til Dagbladet.

- Det er enklere å lure seg bort og begå overgrep hvis ingen kan se det.

- Mer oversikt Mannen er foreløpig siktet for seks tilfeller av seksuell omgang etter straffeloven § 195, annet ledd, bokstav c og fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd etter straffeloven § 201, bokstav c. Overgrepene skal ha skjedd i barnehagen.

Han ble arrestert den 6. mai og dagen etter ble det klart hva arrestasjonen dreide seg om.

Arkitekt Steinsvik uttalte seg i går til avisa Nordlys, hvor hun understreket at det er viktig at det er innsyn til stellerom og alle lekerom. Da hadde hun ikke sett plantegningen av bygget, som avisa også publiserte i dag.

Arkitekten sier Tromsø kommune selv har vært oppmerksomme på dette i utformingen av nye barnehager.

- Siden årtusenskiftet har jeg opplevd at det har vært oppmerksomhet på dette, sier Steinsvik.

- I barnehagene vi har tegnet har vi blant annet lagt inn i del glass i veggene. Det gjør også at de ansatte har mer oversikt over det som skjer. Å sikre innsyn har derfor en dobbelt funksjon.

Tungdrevet Steinsvik mener også plantegningen fra barnehagen mannen jobber viser at det er en tungdrevet barnehage.

- Det er vanskelig å holde oversikten i et slikt bygg, sier Steinsvik.

Hun mener det må på plass sentrale retningslinjer for dette.

Kommenterer ikke Dagbladet har vært i kontakt med Jørn-Tommy Schjelderup som er leder for kriseteamet til BPL i denne saken. Han gjør det klart at den aktuelle barnehagen ikke ønsker å kommentere disse opplysningene ytterligere.

- Barnehagen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt. Barnehagen har forståelse for medienes interesse for saken, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere av hensyn til politiets pågående etterforskning samt foreldrerepresentantenes og ansattes ønske om tid og ro til å bearbeide denne utfordrende krisen. Barnehagen ber om forståelse for dette, sier han.

Her ble overgrepene begått: - Det er enklere å lure seg bort og begå overgrep hvis ingen kan se det