SIST SETT:  I ettermiddag sperret politiet av dette bolighuset i bakgrunnen i Sagelva ved Storsteinnes i Balsfjord i Troms mens Kripos gjorde beslag. Det var her den savnede sist ble sett på sin egen 50-års feiring 26. november i fjor. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS.
SIST SETT: I ettermiddag sperret politiet av dette bolighuset i bakgrunnen i Sagelva ved Storsteinnes i Balsfjord i Troms mens Kripos gjorde beslag. Det var her den savnede sist ble sett på sin egen 50-års feiring 26. november i fjor. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS.Vis mer

Her ble Per (50) sist sett på sin egen fest i fjor

Kripos ransaket bolig til drapssiktet samboer (40) i Troms i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Troms og Kripos sperret i ettermiddag av huset i Sagelv i Storsteinnes i Troms der den savnede Per Vålnes (50) sist ble sett for 11 måneder siden og der hans samboer (40) ble pågrepet i formiddag og siktet for forsettlig drap eller emdvirkning til forsettlig drap.

Nordlys' reporter
på åstedet så at en Kripos-tjenestemenn  kom ut av huset etter en en times ransaking.

Det var i dette huset Per Vålnes feiret sin 50-års dag 26. november i fjor samen med den nå drapssiktede samboeren og fire menn som tilhører den 40 år gamle kvinnens vennekrets.

Paret flyttet fra Torpo i Ål i Hallingdal til Storsteinnes i 2010. Her har de drevet hundeopprett sammen.

- Flere kan bli pågrepet - Av hensyn til videre ettforskning, kan jeg ikke opplyse hva den siktede kvinnen har forklart i avhør i Tromsø i dag. Jeg utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken. Ved 16-tiden var ingen flere pågrepet og den savnede var heller ikke funnet, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Dagbladet.

Han bekrefter at Kripos har jobbet med denne saken helt siden april i år.

Politiet vil ta stilling til varetektsfengsling torsdag.

1. desember i fjor - fem dager etter 50-års feiringen - ringte kvinnen til politiet og meldte sin samboer savnet. Hun forklarte at han hadde kjørt avgårde dagen før for å kjøpe røyk, men ikke kommet tilbake.

Bilen funnet forlatt Bilen - en hvit Volkswagen Transporter - ble funnet forlatt på en vinterstengt rasteplass i Lavangsdalen ved E8 4. desember, nærmere 50 kilometer fra hjemstedet ved Storsteinnes.

Bilnøklene ble funnet i ei elv i nærheten uka etter.

Sporene stopper ved festen Om lag 70 vitner er avhørt i det som politiet først betraktet som en forsvinningssak, men etterhvert ble gjort om til en drapssak.

Selv om samboeren tidlig forklarte politiet at hun så Per Vålnes da han kjørte hjemmefra 30. november, er det ingen andre vitner som har kunnet fortelle at de har sett han siden bursdagsfeiringen 26. november i fjor.

Ifølge Nordlys er det ikke tegn til at han har brukt PC-en på hjemmekontoret siden bursdagsfeiringen.  Han hadde brukt PC-en flittig hele tiden fram til da både i forbindelse med kenneldriften, utdannelsen og hobbyen som fotograf.

 FORTSATT SAVNET:  Politiet har fortsatt ikke funnet Per Vålnes (50) 11 måneder etter at han ble savnet fra hjemmet i Storsteinnes i Balsfjord i Troms. I dag ble hans 40 år gamle samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. Foto: Privat.
FORTSATT SAVNET: Politiet har fortsatt ikke funnet Per Vålnes (50) 11 måneder etter at han ble savnet fra hjemmet i Storsteinnes i Balsfjord i Troms. I dag ble hans 40 år gamle samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. Foto: Privat. Vis mer