Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ble to påkjørt

Totalt er tre fotgjengere blitt påkjørt i Oslo i løpet av få timer torsdag formiddag. To av dem ble påkjørt i samme fotgjengerfelt ved Riddervolds plass.

PÅKJØRT: To personer ble påkjørt ved Riddervolds plass torsdag. Foto: Google
PÅKJØRT: To personer ble påkjørt ved Riddervolds plass torsdag. Foto: Google Vis mer

I løpet av noen få timer torsdag formiddag ble tre fotgjengere påkjørt i fotgjengerfelt i Oslo. To av dem ble påkjørt i det samme fotgjengerfeltet ved Riddervolds plass.

- Det er ikke noe som tilsier at det er en sammenheng mellom påkjørslene. Det kan rett og slett ha vært tilfeldig. Nå ser det faktisk ut til at den seineste ulykken fant sted i samme fotgjengerfelt som tidligere i dag, sier operasjonsleder Line Skott til Dagbladet og fortsetter:

- Vi må la etterforskningen avdekke hva som har forårsaket hendelsen. Det kan være forårsaket av utenforstående, eller så kan det hende at det har noe med plasseringen av fotgjengerfeltet. Dette vil vi ettergå i ettertid.

To påkjørsler

Det var omkring klokka 7 torsdag formiddag at en fotgjenger ble påkjørt av en bilist i Camilla Colletts vei, like ved Riddervolds plass. Den tilskadekomne ble beskrevet som oppegående, men ble kjørt til sykehus.

- En mann i slutten av 60-åra er kjørt til sykehuset på Ullevål med smerter i hodet. Han har trolig vært bevisstløs rett etter påkjørselen i Camilla Colletts vei, uttalte Skott til Dagbladet tidligere i dag.

Kort tid seinere ble en fotgjenger påkjørt i Bogstadveien. Den tilskadekomne kvinnen i 50-åra blødde fra hodet.

- Hun blødde fra hodet og hadde smerter i ansiktet. Sykehuset har konstatert brudd i arm og fot.

Tredje påkjørsel

Like før klokka 12 ble en ny person påkjørt i fotgjengerfeltet hvor Riddervolds gate og Camilla Colletts vei krysser hverandre.

- Den tilskadekomne er våken og føler seg fin, sier Skott.

Bilførerne som var involvert i de to første påkjørslene fikk førerkortet beslaglagt.

- Begge bilførerne, en mann i 30-åra og en mann i 40-åra, fikk førerkortene beslaglagt fordi påkjørslene skjedde i eller rett ved fotgjengerfelt. Begge samtykket i beslag. Politiets jurister vil komme med eventuelle forelegg og førerkortinndragning, sa politiets operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.