FORBANNET: Fhami  Quadir sto i køen da Donald Trump kom for å avlegge sin stemme på Manhattan i New York i dag.  Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
FORBANNET: Fhami  Quadir sto i køen da Donald Trump kom for å avlegge sin stemme på Manhattan i New York i dag.  Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

Presidentvalg i USA

Her ble Trump buet og protestert da han skulle stemme: - Han er usmakelig. Han er ynkelig

Donald Trump upopulær i hjembyen på valgdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det ble virkelig oppstyr da republikanernes presidentkandidat Donald Trump i dag skulle avlegge sin stemme på barneskolen PS 59 bare noen hundre meter fra Trump Tower i New York City.

Toppløsprotester og massiv buing oppsto da Trump og familien ankom med motorkortesje for å stemme.

- Alle buet, og jeg er ikke overrasket. Det er ikke et menneske her som stemmer på Donald Trump, sier Fhami Quadir til Dagbladet.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

Timesvis i kø

Hun har nettopp stemt etter å ha stått over tre timer i kø. Køen på over tusen mennesker strekker seg over flere kvartaler like før klokka 13.00 amerikansk tid - åtte timer før valglokalene stenger her i New York.

I kveld får nasjonen svaret på om Donald Trump eller Hillary Clinton blir USAs neste president. Her i New York er det liten tvil om at Clinton kommer til å vinne delstaten.

- Jeg har aldri sett så lange køer her, sier en politibetjent fra New York-politiet som har oppsyn ved valglokalet.

PROTESTERTE: Larry Traple hadde planlagt å protestere mot Donald Trumps sønner, og kom nærme Donald Trump jr. utenfor stemmelokalet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PROTESTERTE: Larry Traple hadde planlagt å protestere mot Donald Trumps sønner, og kom nærme Donald Trump jr. utenfor stemmelokalet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

De fleste ble overrasket da Donald Trump kom til lokalet sammen med hele familien. Trumps kolonne med svarte biler og et stort sikkerhetsapparat tok opp mye plass på stemmelokalet.

- Han er usmakelig. Han er ynkelig. Alle her er for Hillary. Hun har stått ved vår side.

- Det var ikke bare ham, men hele familien kom for å stemme. Alle oss hardtarbeidende har stått her i timesvis. Han sneik foran hele køen. Jeg må på jobb, det må ikke han, sier Quadir til Dagbladet.

Ikke Trumps beste område

Hun mener hun kommer med en klar uttalelse når hun i dag avga sin stemme til demokratenes kandidat Hillary Clinton. Clinton er favoritt til å vinne presidentvalget på bakgrunn av målingene, men New York står i dag på hodet som følge av valget. Kandidatene har begge valgvake sentralt på Manhattan, og politioppbudet i storbyen er enormt.

LANGE KØER: Folk sto i opptil flere timers kø utenfor skolen i Manhattan i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
LANGE KØER: Folk sto i opptil flere timers kø utenfor skolen i Manhattan i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Jeg tror amerikanere innser hva Trump har gjort og det hatet han har brakt fram. Vi skal bevise Trump at han tar feil. Jeg fikk ikke sove i natt, og syns valget er skremmende, sier hun.

En annen som også dukket opp på Trumps stemmelokale i dag, men som heller ikke stemmer på republikaneren, er Megan Edwards.

STEMTE PÅ HILLARY: Megan Edwards med barna Isaac (4) og Penelope (6) utenfor det samme stemmelokalet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
STEMTE PÅ HILLARY: Megan Edwards med barna Isaac (4) og Penelope (6) utenfor det samme stemmelokalet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Jeg er overrasket at det er folk på Manhattan som stemmer på Trump i det hele tatt, sier Edwards, som har tatt med seg dattera Penelope (6) og sønnen Isaac (4).

- Jeg er engstelig. Jeg er lei av å ha Trump på TV-en og i avisa. Vi er klare for å bli ferdig. Dette lokalet vil være overveldende for Clinton. Jeg blir overrasket om noen stemmer på ham her. Derfor er jeg heller ikke overrasket at han ble litt buet på, sier han.

Blandet mottakelse

BUET PÅ: Utenfor valglokalet i New York ble Donald Trump og kona Melania buet på av de oppmøtte folkemassene. Video: Reuters Vis mer

Også Trump-tilhengere hadde møtt opp da presidentkandidaten skulle stemme. Noen ropte «New York hater deg!», mens en gruppe bygningsarbeidere med Trump-klistremerker på hjelmene viste sin entusiasme. Trump selv var i avslappet humør.

- En vanskelig avgjørelse, spøkte Trump da han skulle stemme, ifølge NTB.

Trump ankom lokalet sammen med sin kone Melania, sin datter Ivanka og hennes mann Jared Kushner og parets datter Arabella.

HØYDEPUNKTENE: Penisskryt, bjeffing, snufsing og trussel om fengsling. Se høydepunktene fra kampen mellom Hillary Clinton og Donald Trumps kamp for å bli USAs neste president. Video: CNN. Vis mer

Larry Traple var på stedet for å protestere mot Donald Trump jr. Han fulgte etter presidentkandidatens sønn.

- Da han kom ut, var jeg i kø. Jeg hadde plakaten klar, gikk ut av køen og fulgte etter dem, sier han, mens han viser fram en plakat og T-skjorte med Donald Trumps sønner Donald Jr. og Eric med et dødt bytte etter rovviltjakt.

- Jeg er dyrevernaktivist. Av mange grunner for å ikke stemme på Trump, syns jeg en av de verste er familiens hobby, som består i å drepe utrydningstruede dyr. Jeg ville stemt på hvilken som helst andre enn Trump, sier Traple til Dagbladet.