Her ble USAs mest ettersøkte mann pågrepet

En sju uker lang menneskejakt endte på en nedlagt flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
HANGAREN: I denne hangaren på en nedlagt flyplass bodde Eric Frein da han ble pågrepet. Foto: REUTERS/Mark Makela
OVERLEVELSESEKSPERT: Politiet beskriver Eric Frein som en overlevelsesekspert, og han hadde gjort mange søk på nettet etter hvordan han skulle unngå å bli tatt til fange av politiet. Foto: REUTERS/Mark Makela
MADRASS: Politiet fant en madrass på gulvet i hangaren, hvor man antar at han har sovet. Foto: REUTERS/Mark Makela
UTSIDEN: Slik ser bygningen ut fra utsiden. Foto: REUTERS/Mark Makela
PÅGREPET: Her blir Eric Frein ført bort av politiet etter å ha blitt pågrepet på hangaren. Foto: AP Photo/The Scranton Times-Tribune, Michael J. Mullen
MÅLSKIVE: På utsiden fant politiet en skyteskive. Foto: REUTERS/Mark Makela
ÅSTEDET: Det var her to politimenn ble skutt i midten av september. Foto: REUTERS/Mark Makela
EN ENSLIG STOL: En stol ble funnet på rullebanen på den nedlagte flyplassen. Foto: REUTERS/Mark Makela

(Dagbladet): Det tok 48 dager, nærmere tusen politifolk og 10 millioner dollar til for å fange den drapsmistenkte 31-åringen Eric Fein.

Frein er mistenkt for å ha skutt to politimenn i Blooming Glove i Pennsylvania 12. september i år.

Den ene politimannen, Bryan Dickson, ble drept, mens hans kollega Alex Douglas ble alvorlig skadd.

Frein havnet øverst på USAs mest ettersøkte-liste etter hendelsen. Både statlige, lokale og føderale politifolk har lett med helikoptre, pansrede kjøretøy og avansert sporingsutstyr etter mannen.

Bodde i hangar Torsdag ble han pågrepet i en hangar på en nedlagt flyplass etter en storstilt politiaksjon, og ble lagt i håndjern tilhørende den drepte politimannen, ifølge NBC News. Det skal ha blitt funnet en rifle og en pistol inne i hangaren. 

En madrass indikerer at 31-åringen bodde i hangaren, som ikke har vært i bruk på 16 år. Den ligger rundt 56 kilometer sør for der angrepet skjedde. 

- Planlagt angrep Men politiet tror han har bodd flere steder mens han har vært på flukt fra politiet. De tror han har brutt seg inn i hytter og bygninger som ikke har vært i bruk, slik som denne hangaren, skriver ABC News.

Det var ingen konkrete tips som førte dem til den nedlagte flyplassen. Den var bare en del av et større søkeområde.

Politiet er overbevist om at Frein har planlagt angrepet mot politimennene i flere år, ut fra funn som ble gjort på 31-åringens datamaskin.

- Eric Frein hadde et mål, og det var å angripe politifolk, sa politisjef Frank Noonan på en pressekonferanse.

Dødsstraff Fein skal ha søkt på nettet etter ting som «hvordan rømme fra en menneskejakt», «hvordan lagre mat på skjulte steder» i dagene før han skjøt de to polititjenestemennene.

Han skal ha vært i «overraskende god form» da han ble pågrepet etter så lang tid på rømmen, opplyser politiet i Pennsylvania til NBC News. 

Politiet sier det for det nåværende tidspunkt ikke ser ut til å være andre involvert i saken. Aktoratet ønsker å få 31-åringen dømt til dødsstraff.