Hindu-festival i India

Her blir 1000 smittet

På kort tid har både politiske protester, hellige festivaler, og en dobbeltmutasjon ført til at smitten har eksplodert i landet.

KUMBH MELA: Etter den ukelange hellige feiringen av hindu-festivalen Kumbh Mela, har det blitt registrert over 1000 smittetilfeller. Foto: Anushree Fadnavis/Reuters/NTB

KUMBH MELA: Etter den ukelange hellige feiringen av hindu-festivalen Kumbh Mela, har det blitt registrert over 1000 smittetilfeller. Foto: Anushree Fadnavis/Reuters/NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Allerede i starten av 2021 gikk helsemyndighetene i India ut og erklærte at de hadde beseiret coronaviruset, til tross for at eksperter advarte mot det.

I Byen Haridwar, som ligger langs den hellige elva Ganges nord i landet, ble over 1000 personer smittet av corona etter den ukelange hindu-festivalen Kumbh Mela. Det skriver Aljazeera.

Denne nye toppen av coronatilfeller blir nå omtalt om den andre bølgen for India.

Bekymret

I Tamil Nadu, som ligger sørvest i landet, er det et pågående valg. Det har ført med seg store politiske demonstrasjoner i delstaten, skriver den britiske avisa The Guardian.

Presidenten for det statlige medisinske rådet i Tamil Nadu og Urolog, Dr. K Senthil, sier til The Guardian at han er bekymret for at befolkningen oppfører seg som om viruset ikke eksisterer.

- Nå opplever vi en bølge av coronavirus som er langt mye verre enn den første, og omfanget av spredningen blir bare verre og verre. I Tamil Nadu har det tatt bare 15 dager å nå samme antallet av pasienter i sykehusene som var toppen forrige gang. I de store byene delstaten er sykehusene allerede nesten fulle, sier han til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer