Her blir 101 år gamle Rose banket opp for 200 kroner

- Hadde jeg vært yngre skulle jeg tatt ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I USA er dette videoklippet på alles lepper i dag. Det rystende opptaket fra et overvåkningskamera viser hvordan Rose Morat, 101 år gammel, blir tildelt tre slag mot hodet av en ukjent mann.

Han lot som han skulle hjelpe den eldre kvinnen med rullatoren med å komme ut døra i leilighetskomplekset i Queens i New York.

På videoen kan du se at kvinnen etter det første slaget mister hatten, men blir stående på beina mens raneren tar veska hennes og tar ting fra lommene hennes. Så slår mannen 101-åringen i hodet en gang til, og dytter henne i bakken.

Rose var på vei til kirken da det smalt.

- Det neste jeg husker er at jeg får en kraftig smell på den ene siden av ansiktet, sier 101-åringen til nyhetsbyrået AP.

Hun fikk en brist i kjevebeinet, og ble liggende på sykehus i tre dager.

- Jeg er ganske sikker på at om det hadde skjedd da jeg var yngre, ville jeg vært etter ham. Jeg er en svært sterk kvinne, det har jeg vært hele livet, sier den beinharde damen.

Utbyttet for den hensynsløse overfallsmannen ble 33 dollar, rundt 200 kroner.

Her blir 101 år gamle Rose banket opp for 200 kroner

Også en annen kvinne i New York, en 85-åring, har etter alt å dømme blitt utsatt for samme raner. Også hun ble slått og dyttet i bakken av en mann som først sa: «Jeg liker å hjelpe eldre mennesker».

Store politistyrker jakter nå på eldreraneren.

- Vi vil ta ham før han slår til igjen, sier Raymond Kelly i New York-politiet til AP.