LIKE FØR SPIKERMATTE:  I natt ble 14- og 15-åringene i den stjålne bilen fra Kristiansand stoppet ved Kopstad i Vestfold etter en politijakt på E18. FOTO: TOM ERIK RØNNINGEN, TØNSBERGS BLAD.
LIKE FØR SPIKERMATTE: I natt ble 14- og 15-åringene i den stjålne bilen fra Kristiansand stoppet ved Kopstad i Vestfold etter en politijakt på E18. FOTO: TOM ERIK RØNNINGEN, TØNSBERGS BLAD.Vis mer

Her blir 14- og 15-åringene stoppet - igjen

Politijakt på E18 i natt. Politiet: - Vi har hundrevis av anmeldelser på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Her blir en 14-åring og tre 15 år gamle gutter stoppet i en stjålet bil rett foran utlagte spikermatter på E18 i natt. 

Ferden i den stjålne Ford Mondeo'en startet ved Sørlandssenteret i Kristiansand ved 18.30-tiden i går og endte ved Kopstadkrysset i Vestfold like før klokka 01 i natt.

To av guttene hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon i Kristiansandsområdet tidligere tirsdag.

- Det er de samme guttene som vi har hundrevis av anmeldelser på fra før i år - bankran, butikktyverier og biltyverier, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Nå er det opp til Søndre Buskerud politidistrikt om hva som skjer videre med de fire. De ble fraktet til arresten i Drammen i natt fordi politiaksjonen startet der.

Prøvde å stjele tippekasse Den første meldingen på bilen etter at den ble stjålet utenfor Sørlandssenteret, kom fra Larvik ved 23-tiden. 

Tjue minutter tidligere hadde guttene gjort et mislykket forsøk på å stjele tippekassa i en Rema 1000-butikk.

Neste observasjon av bilen kom fra området mellom Drammen og Sande, der den ikke stoppet for en politikontroll, ifølge Tønsbergs Blads nettutgave. Da var den stjålne Mondeo'en på vei sørover på E 178 igjen.

- Vi hadde ute flere patruljebiler, og det ble kjørt fort. En av våre patruljer la ut spikermatter ved avkjøringen til Horten, men guttene kjørte til side og stoppet like før. Selve pågripelsen var udramatisk, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.