TYVERI: Her er noen av varene 23-åringen hadde priset ned. Ifølge spaneren Dagbladet har snakket med, ble prisene satt ned til rundt halve prisen. Foto: Vectrocon
TYVERI: Her er noen av varene 23-åringen hadde priset ned. Ifølge spaneren Dagbladet har snakket med, ble prisene satt ned til rundt halve prisen. Foto: VectroconVis mer

Her blir 23-åringen tatt for å sette ned prisen på matvarene

Tok med seg egen prismaskin til Rema 1000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle kvinnen som brukte en gammeldags prismaskin for å kutte prisene på egne matvarer ble oppdaget av sivile spanere.

I går kveld fant politiet flere varer som kvinnen hadde stjålet i butikker på Lillestrøm.

- Dette er en ny vri. Hun satte på falske prislapper på varene hun skulle ha i butikken. I dagens strekkodesamfunn er nok ikke det så lurt, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Lurer butikkansatte Sivile spanere ved Rema 1000 i Lillestrøm la merke til at 23-åringen tok prismaskinen ut av veska og trykket nye priser på varer som hun la i handlekurven.

- Vi fant ut at kvinnen priset ned varen, for så å ødelegge den etter kjøp. Hun tok så av prislappen og gikk til en annen kasse og krevde å få penger tilbake. På denne måten fikk hun ordinær pris tilbake, sier Maziar, en av spanerene ved sikkerhetsselskapet Vectrocon, som fersket 23-åringen i går.

Av sikkerhetsgrunner velger spaneren å ikke gå ut med etternavn.

Kvinnen brukte flere forskjellige falske prislapper. I går brukte hun en prismaskin der lappene hadde Rema 1000-logo.

AVSLØRT: Her blir den 23 år gamle kvinnen tatt med selvprisede varer. Foto: Vectrocon
AVSLØRT: Her blir den 23 år gamle kvinnen tatt med selvprisede varer. Foto: Vectrocon Vis mer

- Det hender at butikken benytter disse prislappmaskinene fortsatt, til for eksempel nedprising av utgåtte varer, eller varer som snart går ut på dato, sier spaneren.

Misbruker bytterett Politiet fant også varer fra Cubus og Hennes & Mauritz som kvinnen hadde stjålet.

- Hun stjeler varer i klesbutikker og returnerer varene i en annen butikk av samme kjede. Dette har vi sett tidligere, men vi har aldri sett bruk av gammeldags prismaskin før, sier Maziar til Dagbladet.

De sivile spanerene ved sikkerhetsselskapet jobber for å avsløre store mengder tyverigods og drar rundt på forskjellige butikker i Lillestrøm.

23-åringen er anmeldt for bedrageri, nasking og dokumentfalsk.

HELLO KITTY: Det var ikke bare matvarer 23-åringen var ute etter å prise ned. Foto: Vectrocon
HELLO KITTY: Det var ikke bare matvarer 23-åringen var ute etter å prise ned. Foto: Vectrocon Vis mer