DYTTET: Videoen viser en 24 år gammel mann bli dyttet foran en T-bane i Stockholm. Video: SVT Vis mer Vis mer

Her blir 24-åringen dyttet foran T-banen i Stockholm

Sterke bilder: overvåkningsvideoen viser en mann dytte 24-åringen med kraft utfor perrongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De svenske påtalemyndighetene har nylig frigitt overvåkningsbildene som viser en 24 år gammel man bli dyttet utfor perrongen i Stockholm sekunder før T-banen kommer .

Drapsforsøk

Det var den 31. mai i år at en 24 år gammel mann ble dyttet ned på sporet mens han ventet på T-banen. I forrige uke ble en 34-åring dømt til tvungen psykisk helsevern for drapsforsøk, melder SVT som var de første som publiserte den frigitte videoen.

34 åringen ble dømt for forsøk på drap, da retten anså at videoen beviste at mannen dyttet 24-åringen med vilje. Et av rettens viktigste bevis er overvåkningsvideoen som viser hendelsen, skriver den svenske nyhetskanalen.

Livstruende skadet

I videoen som nå har blitt frigitt av de svenske påtalemyndighetene kan man se hvordan 34-åringen klatrer over billett-sperrene, nærmer seg offeret, og dytter 24-åringen utfor perrongen med kraft kun sekunder før T-banen kommer.

Mannen som ble dyttet utfor perrongen overlevde, men har fått livstruende skader etter at han ble slept med T-banen flere meter. Mannen brakk blant annet nakken, fikk to hjerneblødninger og måtte amputere den ene foten, skriver Aftonbladet.