Her blir 33-åringen lagt i bakken av politiet i USA. To dager seinere døde han

Dødsfallet til autistiske David Levi Dehmann blir nå etterforsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndigheten har iverksatt etterforskning etter at David Levi Dehmann (33) døde i politiets varetekt i Mount Vernon i Ohio.

En overvåkingsvideo har blitt frigitt og viser hvordan Dehmann blir lagt i bakken av en polititjenestemann.

33-åringens hodet ble slått mot gulvet under hendelsen, og han skulle aldri reise seg igjen. To dager seinere, den 23. april, døde han.

Peker på politimannen Da Dehmann ble pågrepet skal han ha vært ligget full og halvnaken ved siden av sitt eget oppkast, skriver Washington Post. Da politiet ankom stedet, kunne han ikke stå på beina.

På politistasjonen kan man se at han smiler og snakker til politifolka som tar av ham skoene og solbrillene. 33-åringen forsøker å gi polititjenestemannen som fjerner håndjernene en klem.

Men på et tidspunkt kommer situasjonen ut av kontroll. I videoen kan man se at han først peker på en politikvinne, og deretter på politmannen som står ved siden av henne.

Politimannen slår bort hånda hans. Dehmann ser ut til å strekke ut hendene mot politimannen for å slå ham i ansiktet, og politimannen reagerer med ta et steg til siden, løfte 33-årigen opp og legge ham i bakken.

Autist De setter håndjern på ham, men oppdager at han ikke lenger beveger seg og tilkaller deretter en ambulanse. To dager senere dør han.

Dehmann var godt kjent for politiet fra tidligere, og de hadde pågrepet han en rekke ganger, blant annet alkohol- og narkotikarelaterte overtredelser. Han ble også pågrepet for tyveri og vold.

Ifølge familien var Dehmann autist og hadde Tourettes syndrom, og hevder politiet var klar over dette. 

- Han kan ha hatt sine problemer gjennom tidene. Men det betyr ikke at han fortjente å dø av den grunn, sa stemoren hans, Melissa, til den lokale tv-stasjonen 10TV.

Dehmann etterlater seg en fem år gammel datter. Barnets mor døde for mindre enn et år siden, opplyser familien. Familien har ikke uttalt seg etter at overvåkningsvideoen av hendelsen ble frigitt.

Dødsårsaken ikke kjent David Levi Dehmanns dødsfall blir nå etterforsket. Dødsårsaken og obduksjonsrapporten er foreløpig ikke offentliggjort.

Ifølge Mount Vernon News skal han ha pådratt seg en fallskade noen timer før politiet pågrep ham. Dehmann skal ha opplyst at han hadde drukket en flaske vodka og en flaske munnvann, og falt og slått hodet sitt. Han ført til sykehus, men skrevet ut kort tid seinere og kjørt hjem til en tante.

Mindre enn to timer seinere ble han pågrepet etter at politiet mottok melding om bråk ved en barneskole. Ifølge politrapporten skal Dehmann ha vært «verbalt aggressiv» og spyttet på bilvinduet.

Flere dødsfall Hendelsen skjer etter flere politivoldssaker som har vakt sterke reaksjoner i USA. En politimann i North Charleston i South Carolina ble siktet for drap etter å ha skutt og drept en afroamerikansk mann.

Drapet skjedde lørdag 4. april og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera. Etter et kort basketak skyter politimannen Michael T. Slager (33) flere skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bortover en gressplen, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

1. mai ble seks politifolk sikta i forbindelse afroamerikanske Freddie Grays dødsfall. 25-åringen døde av alvorlige skader i ryggmargen 19. april mens han satt i politiets varetekt. Det var en uke etter at han ble pågrepet av politiet.

En lege som undersøkte Gray, mener at skadene hans skyldtes at han ble slengt inn i politibilen og trolig brakk nakken. Skader i hodet hans kan være forårsaket av en bolt bakerst i bilen.

Dødsfallet førte til voldsomme opptøyer og store demonstrasjoner, og satte nok en gang søkelys på politiets behandling av afroamerikanere i USA.