Her blir «agent David Weiss» avslørt

Førte Aftenposten og Jerusalem Post bak lyset. - Dette gikk for langt, sier han til Dagbladet.

DAVID WEISS: Mannen med ryggen til er 45-åringen som har utgitt seg for å være David Weiss. Han innrømmer overfor Dagbladets reporter at offiseren og etterretningsagenten Weiss ikke finnes. Foto: Arve Bartnes
DAVID WEISS: Mannen med ryggen til er 45-åringen som har utgitt seg for å være David Weiss. Han innrømmer overfor Dagbladets reporter at offiseren og etterretningsagenten Weiss ikke finnes. Foto: Arve Bartnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet har møtt «David Weiss», den angivelige norske etterretningsoffiseren som har skapt store oppslag etter at han fortalte om jødehets i Oslo i den israelske storavisen Jerusalem Post.

Etter at Dagbladet i går kunne avsløre at hans tilknytning til Forsvaret er en bløff, gikk Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle ut og beskyldte forsvarsledelsen for løgn, og at Weiss trolig er tilknyttet forsvarets etterretning. Beklager det som har skjeddI dag sporet Dagbladet opp 45-åringen som har utgitt seg for å være etterretningsoffiseren David Weiss. Dagbladet kjenner hans egentlige identitet, og har fått den bekreftet fra flere hold.

Den norske 45-åringen bor alene i en leilighet på Frogner i Oslo sammen med sin hund. Dagbladet har etter en helhetsvurdering valgt å anonymisere ham. Da Dagbladet møtte han på kafe, viste 45-åringen frem et åpenbart uekte ID-kort der han framstod som David Weiss i den amerikanske elitestyrken Navy SEALs.

45-åringen gjør det klart at han ikke har noe med det norske forsvaret eller etterretningstjenesten å gjøre, og beklager at han har trukket Forsvaret inn i bråket som har oppstått etter at han uttalte seg til Jerusalem Post. Han sier videre at han aldri har vært yrkesoffiser i noe forsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer