Leverte liste til lokalvalg en time før fristen gikk ut

Her blir Alliansen-lederen bortvist fra Oslo-skole

To lærere grep inn og ba lederen for det høyreekstreme partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, fjerne seg da han samlet inn underskrifter på Kuben videregående skole i Oslo.

BLE SKREMT: Da læreren fortalte hva Hans Jørgen Lysglimt Johansen står for og de selv sjekket på nettet, ble elevene forskrekket. Foto: Omar Samy Gamal
BLE SKREMT: Da læreren fortalte hva Hans Jørgen Lysglimt Johansen står for og de selv sjekket på nettet, ble elevene forskrekket. Foto: Omar Samy Gamal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I bytte mot klistremerker for Trump og «I love Oslo» samlet Lysglimt Johansen inn underskrifter utenfor videregående skoler i Oslo i forrige uke. Målet var å skaffe minst 300 underskrifter - som er kravet for å kunne stille liste til høstens lokalvalg.

En time før fristen gikk ut mandag klokka 12, troppet Lysglimt Johansen opp i Oslo rådhus. Lista inneholder en lang rekke oppsiktsvekkende navn. Langt fra alle vet at de står på lista.

- De ble skrekkslagne

Omar Samy Gamal er den ene av de to Kuben-lærerne som viste bort Alliansens leder.

- Det lå an til å bli en helt vanlig dag. Så ser jeg elevene mine snakke med en fyr. Jeg spør om de vet hvem dette er. «Vet dere ikke at han ikke ønsker at jeg skal være her i landet og jobbe for dere?» Lysglimt bryter inn og sier han bare er mot EØS og globalisering, sier Gamal til Dagbladet.

I etterkant har flere elever spurt skolen om hjelp til å bli fjernet fra listen.

- Ungdommene søkte ham opp på nettet og ble helt skrekkslagne. De opplever at Lysglimt ikke har spilt med åpne kort, sier Gamal.

Langt fra humor

Gamal står selv på tredjeplass på SVs lokalvalgliste i Oslo, men avviser at han hadde politiske motiver for å be Johansen om å fjerne seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer