Her blir asylsøkeren pågrepet i rettssalen

Forsøker å bevise at han er homofil, men politiet ville sende ham tilbake til Uganda før dommen i saken er klar.

PÅGREPET I RETTEN: Den 24 år gamle ugandiske mannen kjempet denne uka for å bli trodd av lagmannsretten på at han er homofil. Bare sekunder etter at retten var hevet i dag, ble han pågrepet av politiets utlendingsenhet i rettssalen. Planen var å sende ham til Uganda på søndag, men retten har i løpet av kvelden lagt ned en forbud mot å uttransportere asylsøkeren før dommen i saken er klar. Han har per i dag ikke lovlig opphold i Norge, men det endrer seg dersom han vinner rettsaken. Dommen er ventet i løpet av fire uker. Foto: Dagbladet
PÅGREPET I RETTEN: Den 24 år gamle ugandiske mannen kjempet denne uka for å bli trodd av lagmannsretten på at han er homofil. Bare sekunder etter at retten var hevet i dag, ble han pågrepet av politiets utlendingsenhet i rettssalen. Planen var å sende ham til Uganda på søndag, men retten har i løpet av kvelden lagt ned en forbud mot å uttransportere asylsøkeren før dommen i saken er klar. Han har per i dag ikke lovlig opphold i Norge, men det endrer seg dersom han vinner rettsaken. Dommen er ventet i løpet av fire uker. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BORGARTING LAGMANNSRETT (Dagbladet): Like før klokken 12 i dag, ble en 24 år gammel asylsøker fra Uganda pågrepet inne i rettsalen i Borgarting lagmannsrett i Oslo.

Han ble pågrepet av to sivilkledde betjenter fra politiets utlendingsenhet, som førte ham ut bakdøra, øyeblikkelig etter at retten var hevet.

Etter det Dagbladet kjenner til, var planen at asylsøkeren skulle uttransporteres til Uganda førstkommende søndag.

Blir ikke trodd av staten

De to siste dagene har asylsøkeren vært i retten for å forsøke å bevise at han er homofil, og at han derfor har krav på beskyttelse og opphold i Norge.

Norske utlendingsmyndigheter mener på sin side at asylsøkeren bare later som han er homofil, og at han har gjort det siden han kom til Norge i 2014.

Uganda er blant de mest homo-fiendtlige landene i verden, både med tanke på anti-homo-lovgivning og befolkningens syn på homofili.

Asylsøkeren har per i dag ikke lovlig opphold i Norge, men det vil han få dersom han vinner rettssaken.

Dommen er ventet i løpet av fire uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer