Her blir automat-banden avslørt

Den kriminelle gjengen stjal og plyndret 23 billettautomater i Oslo. Her blir banden avslørt av avansert sporingsutstyr i automatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fra oktober til desember i fjor ble flere billettautomater og betalingsterminaler for trikk og t-bane i Oslo revet løs fra betongfester, tømt for penger og dumpet i Oslofjorden.

På bildet har Securitas-etterforskeren Jan, ved hjelp av en radiopeiler, akkurat sporet opp en stjålet automat i den hvite varebilen. Nå er åtte menn siktet i saken.

- Vi måtte ta i bruk avansert teknologi for å komme banden til livs, sier Jan, som hadde Dagbladet med på jobb den natta gjennombruddet mot automatbanden kom.

Dumpet i sjøenBanden gjennomførte forbrytelsene helt åpenlyst på t-banestasjoner og bensinstasjoner. De rygget en stjålet varevogn inntil automaten. Deretter ble kraftige lastereimer festet i varevogna og lagt rundt automaten som så ble rykket løs. Automaten ble vippet inn i lasterommet, og banden kjørte av gårde. Straks banden var i sikkerhet ble automaten brutt opp, pengene stjålet, og automaten dumpet i sjøen.

Ruter  anslår at 4,7 millioner kroner er brukt på å erstatte og reparere ødelagte billettautomater, og har registrert totalt 23 tilfeller der automater enten har blitt ødelagt eller stjålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer