Her blir Benedictes båt omringet av en flokk med hvaler

- En utrolig spesiell følelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sammen med ektemann Ole Aksberg, pappa Harald Larsen, onkel Bjarne Sandnes og Tom Arild Nordskott fikk Benedicte Haraldsdatter Ursin et møte av de sjeldne under en tur på Austerfjorden lørdag, skriver Vesterålen Online.

Plutselig ble båten og kajaken de var ute i omringet av en enorm flokk med grindhval.

- Kribla i hele kroppen - Det var en utrolig spesiell følelse, sier Haraldsdatter Ursin til Dagbladet.

- Det kribla i hele kroppen og vi syntes det var spennende. Likevel var vi litt nervøse da vi så at hele gjengen kom mot oss.

Fra hytta så de flokken komme innover i Austerfjorden i voldsom fart lørdag. Da var det bare å kaste seg i båten.

- De var veldig lekne, og var inne i fjorden i ett døgn. Vi var ute i båt flere ganger. Da vi var ute nattestid var det som om de lekte rundt oss, sier Haraldsdatter Ursin.

Jaktet på mat Grindhvalen er en stor delfinart, som finnes i kalde farvann både på den nordlige og sørlige halvkule, ifølge Norsk Polarinsitutt. Hannene er gjerne mellom fem og seks meter, mens hunnene er mellom fire og 4,7 meter.

Haraldsdatter Ursin forteller at en kvinne i nabohytta klarte å telle 17 hval. Til enhver tid var det bare rundt en tredel som oppe i overflata.

Mens hun filmet videoen, som du kan se øverst i saken, var gjengen ute i nesten to timer.

- Det var som om de kom inn i fjorden med fisken, så snudde de og henta mer, sier hun.

Ifølge hvalforsker Tiu Similä er det mye makrell i området for tida, skriver Vesterålen Online

Kom helt innpå båten Flere av hvalene kom helt inntil båten, og i videoen ser man tydelig at en av dem ligger under båten.

- Da de var under båten tenkte jeg på om de hadde helt kontroll på hvor vi var. Men jeg har hørt historier om at denne typen hvaler har reddet folk før, så hvis jeg hadde ramla uti fjorden hadde de kanskje berga meg, sier Haraldsdatter Ursin.

Også kajakpadleren satte pris på å få oppleve de flotte dyra på nært hold.

- Han er fra Kristiansand, og har flytta opp det siste året. Rett etterpå sa han at «nu kan søringan ha det så godt», flirer Haraldsdatter Ursin.