Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir bordellparet avslørt

Her går alarmen til Økokrim: Pengene som paret leverer i banken, er fortjenesten fra et luksuriøst bordell i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overvåkingsbildene vakte politiets mistanke mot eierne av et luksusbordell i Oslo. Bankansatte slo alarm etter at samboerparet kom med totalt 990 000 kroner i bæreposer i februar 2002, fordelt over fire dager. Pengene var ifølge politiet utbytte fra bordellet Marylins, som tilbød SM-tjenester og luksus-sex til kundene.

Førte regnskap

Samboerparet skal i over et år ha drevet luksusbordellet med adresse på Kampen i Oslo. Fra utsida så det ut som en staselig villa. Inne bak lukkede dører var det et velorganisert luksusbordell. Samboerparet førte nøye regnskap over virksomheten, og via et ulovlig videokamera i resepsjonen overvåket de både kundene og de ansatte. I går ble en 41 år gammel Oslo-mann dømt til åtte måneders fengsel for hallikvirksomhet. Saken mot samboeren, en 45 år gammel Oslo-kvinne, ble utsatt fordi kvinnen leverte sykemelding.

Til sammen skal de to ha tjent vel to millioner kroner på virksomheten. Etterforskningen ble satt i gang etter at samboerparet i februar 2002 troppet opp i en OBOS-bank med 300 000 kroner i kontanter for å betale en leilighet som kvinnen hadde kjøpt. Overvåkingsbildene som Dagbladet kan trykke i dag, er et sentralt bevis mot samboerparet.

Slave og herskerinne

-  Dette er et eksempel på godt samarbeid mellom bankene og politiet. Saken startet med en hvitvaskingsmelding til Økokrim, sier politiadvokat Birger Tennøe til Dagbladet.

Retten fikk høre om et velorganisert bordell. Villaen var luksuriøst innredet med boblebad, og eget rom der det ble tilbudt sadomasochisme. Kundene som bestilte SM-tjenester, måtte signere en kontrakt mellom «slave» og «herskerinne». En meny over seksuelle tjenester var ifølge dommen oppslått i lokalet, der også «dressur» var oppført på lista.

Den dyreste tjenesten var samleie med to kvinner samtidig, som kostet 3000 kroner. Kvinnene var pålagt å følge prislista, som skal ha blitt ført av den tiltalte kvinnen.

-  Virksomheten som ble drevet i Bøgata, framstår for retten som godt organisert, med klare regler for hva de ulike personer tilknyttet virksomheten skulle gjøre og ikke gjøre, regulering av arbeidstid, hvordan de skulle være kledd og liknende, skriver tingrettsdommer Arne Lyng i dommen.

Jobbet som prostituerte

Ifølge vitneforklaringene skal både mannen og kvinnen tidligere ha jobbet som prostituerte. Dommen beskriver kvinnen som leder for bordellet, mens mannen skal ha hatt en rolle som «assisterende driftssjef». Inntektene ble fordelt etter en fordelingsnøkkel. Overvåkingskameraet ble blant annet brukt for å unngå at de prostituerte stakk unna penger for å ta hele fortjenesten selv. Ved bordellet jobbet det kvinner fra Norge, Danmark, Finland og Øst-Europa.

-  Ved å delta i driften av virksomheten i Bøgata i et helt år har tiltalte fremmet en virksomhet som både er samfunnsskadelig, og som for de fleste prostituerte vil kunne få store negative personlige konsekvenser, skriver dommeren.

Ingen av kvinnene har forklart noe om tvang eller press fra eierne, som skal ha levd godt på kvinnenes prostitusjon. Den tiltalte kvinnen skal ha spart mye av pengene, mens mannen skal ha brukt en stor del av fortjenesten på raske biler og pengespill.

-  Streng dom

Retten dømte også den 41 år gamle mannen til å tilbakebetale vel 840 000 kroner til staten. Det er ventet at kravet mot kvinnen vil bli høyere, ettersom hun skal ha mottatt en større andel av fortjenesten av sexsalget. Det er uklart når saken mot kvinnen kommer opp.

Kvinnens forsvarer Tor Kjærvik mener det er uheldig at retten bare fikk høre den ene tiltaltes versjon.

-  Min klient har en annen oppfatning av ansvarsforholdet. Utover det finner jeg det vanskelig å kommentere saken, fordi hun ikke var til stede i retten, sier Kjærvik.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Thomas Klevenberg, mener dommen mot hans klient er for streng.

-  Mitt umiddelbare inntrykk er at han har fått en streng dom. Vi skal nå gå igjennom dommen nøye før vi vurderer en eventuell anke, sier Klevenberg.

-  Hva betydde det for dommen at saken mot kvinnen ble utsatt?

-  Det vil jeg ikke si noe om ennå, men det er selvsagt et moment som jeg vil ha i bakhodet når jeg leser dommen, sier Klevenberg.

FØRSTE AVDRAG: Kvinnen (45) kjøpte i februar 2002 en leilighet i Oslo. 22. februar 2002 kom hun med 350 000 kroner i kontanter for å betale ned på leiligheten. Tre dager seinere ble ytterligere 340 000 betalt kontant.
SISTE AVDRAG: Fire dager etter første innbetaling kom kvinnens samboer til banken. Han betalte da inn det siste kontante avdraget på 300 000 kroner. Bildene ble brukt som bevismateriale mot mannen i retten.
LUKSUSBORDELL: Bak denne fasaden på Kampen i Oslo drev det tidligere samboerparet bordellet i 2001.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media