Her blir brevduene til små smuglere

Lurte narkotika og mobiltelefoner inn i brasiliansk fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): En kraftig oppblomstring av narkotika og mobiltelefoner i et brasiliansk fengsel, var lenge et mysterium for de ansatte.

Til tross for en opptrapping av overvåkningen, fant de ikke ut hvordan de ulovlige varene ble smuglet inn i fengselet- før en vakt oppdaget duer som sleit med å holde seg i lufta.

Innsatte i fengselet i Marilia i Sao Paulo hadde trent opp brevduer til å bli små smuglere.

Utstyrt med bittesmå ryggsekker hvor det akkurat var plass til en mobil fløy de over murene, og slik unngikk de sikkerhetssjekken som andre besøkende måtte gjennom.

- Vi har avansert utstyr for å ransake folk når de går inn, men de innsatte unngikk dette ved å finne andre måter å lure inn telefoner og narkotika, sier fengselsdirektøren Luciano Gamateli, ifølge Reuters.

Duene skal ha vært fostret opp og trent inne i fengselet, hvor de bodde på taket. Venner og familie av de innsatte lurte med seg fuglene ut - noe som er mye enklere enn å lure med seg noe inn. På utsiden ble sekkene fylt opp før fuglene fløy tilbake til sitt hjem i fengselet.

Med til historien hører det at fengslene i Brasil er av en annen standard enn norske fengsel Overfylte og med en mye dårligere sikkerhet enn her, er narkotika og ulovlige mobiltelefoner et stort problem.