Her blir bussjåfør Bin truffet av en flygende jerngjenstand

Hylles som en helt fordi han klarte å stanse bussen før han segnet om og seinere døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bussjåfør Wang Bin (48) hylles som en helt i Kina etter at han beholdt roen og reddet livet til 24 passasjerer, til tross for at han pådro seg dødelige skader da en flygende jerngjenstand traff ham i magen. Ulykka skjedde i Hangzhou-provinsen 29. mai.

Med omfattende skader kjørte først Bin inn til siden og satte på nødblinken, før han kom seg på beina og advarte passasjerene mot å gå ut på den trafikkerte motorveien. Bin døde fire dager etter ulykka på sykehus av omfattende leverskader.

- Vi hørte et enormt smell, og vi trodde det kanskje var noen biler som hadde krasjet. Så kjørte bussen vår inn til siden, før Bin kom blek og svett ut i midtgangen og ba oss om å være forsiktig, sier en passasjer på bussen.

Hylles som helt Den 2,5 kilo tunge jerngjenstanden løsnet fra en lastebil som kjørte i motgående kjøreretning og fløy gjennom vinduet på bussen til Bin og traff ham i magen og armen.

- Han hadde alvorlige leverskader og tre brukne ribbein. Han må ha hatt utrolige smerter og det er forbløffende hvordan han beholdt roen, fikk stanset bussen og advart passasjerene, sier legen som behandlet Bin på sykehuset.

Det er nå et folkekrav i Kina om at ulykka som klostet bussjåførhelten livet blir etterforsket og at familien hans blir tatt vare på. Bins søster, Wu Bin, sier at broren var en «vanlig person», men at familien er stolte av hans heroiske innsats.

- Sa et enkelt «adjø» Busselskapet der Bin var ansatt siden 2003, forteller at han var en av deres beste sjåfører med 10 000 mil bak rattet uten en eneste skade eller klage fra en passasjer.

Wang Bin døde med sin kone gjennom 18 år ved sin side.

- Han ønsket ikke å forlate oss så tidlig. Hans siste ord til meg var et enkelt «adjø». Da han gikk inn i koma, strøk jeg ham på pannen og holdt ham i hånda. Jeg følte han reagerte og ønsket å snakke til meg, sier Wang Lizhen, enka etter Wang Bin.

- EN AV VÅRE BESTE: Wang Bin hylles av sin arbeidsgiver og det kinesiske folk etter sin heroiske handling etter at han ble truffet av jerngjenstanden. Her er han sammen med sin kone, Wang Lizhen, som satt med ham på dødsleiet. Foto: AP
- EN AV VÅRE BESTE: Wang Bin hylles av sin arbeidsgiver og det kinesiske folk etter sin heroiske handling etter at han ble truffet av jerngjenstanden. Her er han sammen med sin kone, Wang Lizhen, som satt med ham på dødsleiet. Foto: AP Vis mer