Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir butikktyven tatt på fersken

Vi stjeler for 556 millioner før jul.

TATT PÅ FERSKEN: En kvinne hadde med seg et lite barn mens hun stjal fra en butikk i Arendal. Hun ble fanget opp av overvåkningskameraer og har innrømmet forholdene.
TATT PÅ FERSKEN: En kvinne hadde med seg et lite barn mens hun stjal fra en butikk i Arendal. Hun ble fanget opp av overvåkningskameraer og har innrømmet forholdene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk galt da kvinnen på bildet prøvde å naske med seg varer fra Cubus på kjøpesenteret Amfi Arena i Arendal på lørdag.

Fanget på film Overvåkningskameraene i butikken fanget opp kvinnen, som innrømmet forholdene. Saken er politianmeldt.

Det var Agderposten som først omtalte saken.

Ifølge daglig leder på Cubus, Espen Skalleberg, er de mye plaget med tyverier.

- Det er ikke bare det at verdiene forsvinner, det er også en trist greie for dem som stjeler og mine ansatte synes ikke det er spesielt gøy. Kvinnen på bildet hadde meg seg sønnen sin. Det gjør saken enda tristere, sier han.

Stjeler for millioner Det stjeles for enorme verdier i desember.

Sikkerhetsrådgiver i hovedorganisasjonen Virke, Thor Martin Bjerke, forteller at det er snakk om flere hundre millioner.

- I julen vil det bli stjålet for 364 millioner, og det er kun i desember. I tillegg anslår vi at utro ansatte kommer til å stjele for 192 millioner, sier han til Dagbladet.

For to år siden var tallene henholdsvis 333 og 180 millioner.

- Verdien av tyvgodset øker fordi vi omsetter mer og varer blir dyrere, men omsetningsprosenten har holdt seg stabil de siste to-tre årene.

- «Mannen i gata» nasker Bjerke tror ikke at personene som stjeler i desember skiller seg fra dem som stjeler i mars eller september.

- Det er de samme som nasker litt sommer og høst, som nasker før jul. Det er helt vanlige folk, man kan ikke se det på dem. Det er mannen og kona i gata. I tillegg har vi selvfølgelig noen narkomane og alkoholikere som stjeler litt. Vi har også noen yrkeskriminelle som lever av butikktyverier, men de er ikke så aktive i jula.

Butikksjef Skalleberg sier at han ikke merker noen økning i tyveriene før jul.

- Vi tar folk hele tida. Det er viktig å understreke at 99,999 prosent er hyggelige og ikke gjør noe galt. Men jeg ønsker å stoppe en negativ trend blant enkelte.