Her blir Carmen angrepet av Chávez-støttespillere

TV-reporteren måtte flykte på moped.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var utenfor et militærsykehus i hovedstaden Caracas at et colombiansk tv-team ble angrepet av støttespillere av president Hugo Cháves i natt.

Chávez døde i går, 58 år gammel.

Videoen over viser hvordan reporter Carmen Andrea Renfigo og hennes kameramann Samuel Sotomayor blir slått og forfulgt av en gruppe mennesker.

Blodig sammenstøt Renfigo er tydelig blodig i ansiktet, og i bakgrunnen roper Chávez-tilhengerne skjellsord. Til slutt må de to journalistene flykte på moped. Ifølge kanalen RCN TV kom de to fra sammenstøtet med bare lettere skader, melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til angrepet er ukar.

Men også tidligere i går kveld lokal tid ble en kameramann angrepet av Chavéz-supportere. Kameramannen ble skadet, og ble til slutt fraktet bort i ambulanse.

Chávez-tilhengerne sa da at kameramannen jobbet for den opposisjonsvennlige tv-kanalen Globovision.

Splitter folket Venezuela er svært splittet i de som elsker og de som hater alt hva Chávez har stått for. I Caracas varierer reaksjonene fra sorg til glede. Noen gråter åpenlyst, mens andre avfyrer fyrverkeri i gledesrus, skriver BBC.

Militære styrker og politiet i Venezuela er blitt satt i høy beredskap for å sikre at tilstanden i landet forblir rolig.

STERKE REAKSJONER: President Hugo Chávez' støttespillere gråter åpenlyst, mens opposisjonen har avfyrt fyrverkeri for å feire. Foto: NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: President Hugo Chávez' støttespillere gråter åpenlyst, mens opposisjonen har avfyrt fyrverkeri for å feire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chavez har vært kreftsyk i et drøyt år. Sommeren 2011 fortalte han at legene på Cuba opererte ut en svulst på størrelsen med en baseball fra mage-regionen. På tross av mange operasjoner, strålebehandling og cellegift kom kreften tilbake.

Utenriksminister Elias Jose Jaua Milano har erklært sju dagers landesorg. Chavez blir begravet fredag.