Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
RESTRIKSJONER: Disney World åpnet igjen lørdag etter å ha vært stengt siden mars. Foto: Joe Burbank / AP / NTB scanpix Vis mer

Åpnet Disney World

Her blir de ansattes skrekk virkelighet

Delstaten Florida i USA anses for tida som et episenter for coronaspredning. Likevel åpnet Disney World opp for besøkende igjen på lørdag.

Til tross for de høye smittetallene åpnet Disney World i Orlando opp igjen for besøkende på lørdag. Dette skjedde med forbehold, og besøkende måtte bruke munnbind og følge flere andre restriksjoner. Det skriver BBC.

Verken fyrverkeri eller parader er tillatt, og det er begrenset hvor mange besøkende som slipper inn. Foreløpig er det bare de to parkene Magic Kingdom og Animal Kingdom som har åpnet. Epcot og Hollywood Studios er forventet å åpne igjen onsdag neste uke.

Florida anses for tiden som et episenter for coronasmitte. Fredag ble det registrert 11 433 nye smittetilfeller, og til sammen 4197 personer har mistet livet som følge av coronaviruset i delstaten.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Trygt og ansvarlig

Disney World stengte ned parkene i mars. På denne tiden var smitten i landet hovedsakelig konsentrert i New York og California. De siste ukene er det Texas, Arizona og Florida som har opplevd den største økningen av smittetilfeller i landet.

Lokale myndigheter har gjeninnført coronarestriksjoner flere steder i Florida som følge av dette.

- Verden rundt oss forandrer seg, men vi tror sterkt på at vi kan åpne trygt og ansvarlig, sier Disneys styreleder for fornøyelsesparker, Josh D'Amaro, til New York Times.

SENSUR: Disney+ bekrefter at de har fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

Ansatte imot gjenåpning

Katie Belisle jobber som vert ved en av Disney Worlds attraksjoner. Hun har skrevet et åpent brev til Orlando-ordfører Buddy Dyer, Orange County-ordfører Jerry Demmings og ledelsen i Disey-parkene hvor hun kritiserer gjenåpningen.

- Dette viruset er ikke borte. Dessverre så blir det bare verre i denne delstaten, skriver hun i brevet som er publisert som et opprop på nettsida MoveOn.

Hun skriver videre at det ikke er rettferdig at de ansatte skal risikere livene sine for at parkene skal tjene penger. Over 20 000 mennesker har skrevet under på oppropet.

Følger etter andre

Flere fornøyelsesparker i området, som Universal Studios og SeaWorld Orlando åpnet opp for besøkende allerede i begynnelsen av juni.

Disney-parkene er lokalisert i Orange County, et område som har registrert noen av de høyeste smittetallene i delstaten med 16 630 tilfeller. Disney-parkene trakk likevel hundrevis av besøkende på den første gjenåpningsdagen.

Florida har til sammen registrert 254 503 smittetilfeller og 4196 dødsfall som følge av coronaviruset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!