Her blir de banket opp av politiet

15 politimenn mot 3 mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To dager etter at politiet i Philadelphia mistet en av sine egne, ble deler av politikorpset filmet mens de banket opp tre menn.

Det 11 minutter lange opptaket fra tv-stasjonen WTXF viser hvordan tre politibiler stanser en gullfarget sedan. Seks til åtte politimenn med våpen omringer bilen, åpner alle fire dørene og drar de tre mistenkte ut av bilen.

Tre-fire politimenn setter håndhjern på sjåføren før han blir utsatt for 13 spark i hodet og i siden, i tillegg til en rekke slag.

To av de mistenkte blir gjentatte ganger sparket og slått. En av dem ser ut til å bli slått med batong.

Underveis kommer flere politimenn til for å dele ut slag og spark.

- Dette er et av de tydeligste eksemplene på politivold jeg noen gang har sett, sier advokat D. Scott Perrine til Philadelphia Inquirer.

Han representerer alle de tre mennene mistenkt for innblanding i en skyteepisode mandag kveld, der tre personer ble skadd.

Da politiet senere ransaket bilen de tre satt i, fant de ingen våpen. Politiet mener imidlertid at de opererte sammen med en fjerde person, som løsnet skuddene på åstedet.

Her blir de banket opp av politiet

Borgermesteren i Philadelphia, Michael Nutter, og politisjef Charles H. Ramsey lover nå full etterforskning av voldsepisoden.

- På overflaten ser ikke dette bra ut i forhold til hvor mye makt som blir brukt, sier Ramsey.

Han understreker at ingen konklusjoner er trukket, og at politiet er under hardt press etter at en av deres egne ble drept i et bankran forrige helg. 

- Vi kan ikke ta hensyn til politimennenes følelser når det kommer til hvordan de utfører sitt arbeid. Deres emosjonelle tilstand, at de er slitne, rettferdiggjør ikke det som er på den videoen, sier mennenes forsvarer, advokat Perrine, til nyhetsbyrået AP. 

Voldsepisoden i Philadelphia føyer seg inn i rekken av flere politivoldssaker i USA. I februar i år ble 40 år gamle Alonzo Jones meid ned av en politibil

Den nylige frifinnelsen av politimennene som drepte den 23 år gamle brudgommen Sean Bell i november i fjor utløste også sterke reaksjoner, i et land der Rodney King-saken fremdeles er et ømfintlig tema.