Her blir de fanget av skogbrannen

De fire gutta ville hjelpe til med redningsarbeidet. Se den dramatiske videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De russiske skogbrannene krevde nesten fire nye menneskeliv i går, da frivillige forsøkte å ta seg fram til den vestrussiske byen Borkova for å hjelpe til å bekjempe flammene som truet byen.

Utstyrt med spader og vann kjørte de gjennom den brennende skogen, da de oppdaget at selve veien foran dem sto i flammer.

- Veien brenner - Det brenner allerede. Snu. Veien brenner, veien brenner, gjentar en av mennene i den dramatiske videoen som nå går verden over.

Den viser de mange meter høye flammene slikke trærne og bakken utenfor bilen, mens de fire blir stadig mer desperate etter å komme seg vekk.

- Kom igjen, kom igjen, kom igjen nå, så stikker vi. Stopp, stopp, stopp, gjentar en annen mann ropende, mens røyken legger seg stadig tykkere rundt kjøretøyet.

En tredje foreslår at de snur bilen rundt, men flammene dekker nå også veien bak dem.

Åpner bildøra En av mennene bestemmer seg for å åpne bildøra i et forsøk på å forlate bilen. Men varmen slår mot de fire mennene, som er i villrede mens flammene kommer stadig nærmere.

- Lukk døra, ropes det, før sjåføren rygger bilen bakover.

Området de reiste til for å hjelpe var allerede rammet av skogbrann. Flere hus og mark var allerede fortært av flammene og de fire bestemte seg for å reise tilbake, da de kjørte seg fast i skogbrannen.

Til slutt klarer mennene å rygge bilen ut av området og finner en trygg vei vekk fra brannen.

125 000 hektar er så langt blitt rammet av flammene og 34 mennesker er døde. 1500 hjem har brent ned.

Stadig flere Samtidig som brann- mannskapene har fått kontroll over flere hundre av skogbrannene, har enda flere brutt ut andre steder. Den intense hetebølgen som i det siste har rammet Russland, kombinert sterke vinder gjør at brannene raser gjennom de knusktørre skogene og markene.

Mer enn 86 000 mennesker er evakuert, mens 250 000 mennesker er mobilisert for å hjelpe de 10 000 brannmannskapene med å bekjempe skogbrannene.