Her blir de fjernet av sivilkledd politi

Kristne amerikanere aksjonerte i Beijing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sivilkledde sikkerhetsvakter fjernet i dag kristne amerikanere som aksjonerte for andre dag på rad på Den himmelske freds plass, melder nyhetsbyrået Reuters.

De tre aksjonistene ble raskt avbrutt da de innledet en pressekonferanse og bønn.

- Vi er kommet her i dag for å stå opp imot bruddene på menneskerettighetene i Kina, sa Patrick Mahoney, leder av Den kristne forsvarskoalisjonen, til de frammøtte reporterne.

Og mens kinesiske sikkerhetsvakter forsøkte å dekke over hendelsen med paraplyer og hender for å forhindre at det ble filmet, fortsatte Mahoney å snakke:

- Vi er kommet for å gi en stemme til de som sitter fengslet på grunn av sin religiøse tro.

Da han og de andre knelte for å be, ble de dratt bort fra stedet. Sikkerhetsvaktene forsøkte også å ta mikrofonene som tok opp det som ble sagt.

Åtte kristne nederlendere som sang sanger og delte ut ballonger på Den himmelske freds plass i dag, ble bedt høflig om å forlate det som var åstedet for studentmassakren i 1989. 

- Folk vil ha noe å tilbe. Nå tilber de OL. De tror OL vil løse alle deres problemer, sa en av de kristne, som oppga fornavnet Natasjah.

I går ble den samme gruppen med kristne amerikanere avbrutt da de demonstrerte mot Kinas ettbarnspolitikk og praksis med tvungen abort.

Her blir de fjernet av sivilkledd politi

Også to briter og to amerikanere ble arrestert i går, da de klatret opp i en lyktestolpe nær OLs hovedarena, og brettet ut en banner med påskriften «One World One Dream Free Tibet». 

Både gårsdagens og dagens aksjoner har vist tegn til at det er hull i det massive sikkerhetsopplegget kineserne har iverksatt under OL.

110 000 sikkerhetsstyrker og 1, 4 millioner frivillige vokter vertsbyen for sommerlekene 2008.

<B>BLE STANSET:</B> Kinesisk politi i sivil stanset aksjonen.