Her blir de mistenkte tyvene tatt: - Helt glimrende jobba! Dette var morsomt å følge

Sjekkes mot sommerens innbruddsbølge på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To personer fra Øst-Europa ble pågrepet i natt etter et innbruddsforsøk på Darbu i Øvre Eiker.

I videoen over kan du følge hvordan politihelikopteret søkte etter to personer i og rundt boligfeltet de mistenkes for å ha forsøkt å gjøre innbrudd i.

Med hjelp av varmesøkende kamera kunne helikopteret fra over en kilomterer unna lokalisere to personer i terrenget. I ro og mak geleidet de sine kolleger på bakken fram til skjulestedet før de gikk til pågripelse.

Da pågripelsen var et faktum sa en polititjenestekvinne:

- Helt glimrende jobba! Dette var morsomt å følge. Veldig bra!, sier kvinnen.

Nå sjekkes de to mennene opp mot de mange boliginnbruddene i Søndre Buskerud politidistrikt i sommer (krever innlogging), bekrefter politiet overfor Dagbladet. Siden 1. juli har politiet fått melding om 21 boliginnbrudd rundt om i distriktet, men de regner med å få inn flere anmeldelser etter som folk kommer hjem fra ferie.


Likhetstrekkene i innbruddene er flere. Gjerningspersonene har ofte slått til mot tomme hus der eierne har vært på ferie. De har ofte gått etter soverommet og bortatt smykker og sølv. Det har ofte blitt slått til mot vinduer som har stått på gløtt til lufting og det har blitt brukt stige i flere tilfeller.

- Det vil være en tjenesteforsømmelse av politiet og ikke sjekke disse som nå er pågrepet mot andre forhold og gå de nærmere etter i sømmene. De pågrepne er siktet for dette en forsøket. De vil blir framstilt for varetektsfengsling med bakgrunn i bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Ole Jakob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet. Han jobber i politiets «Operasjon grenseløs» som er en innsats mot vinningskriminalitet over flere politidistrikter på Østlandet.

Drammens Tidende skriver at det var en observant nabo som i 01.30-tida i natt så en mann sette en stige opptil vinduet på nabohuset. Naboen gjorde seg til kjenne og personen med stigen ble skremt og løp fra stedet, opplyser politiet til avisa.

Politihelikopteret kom til unnsetning og fant altså to personer liggende på bakken ute i terrenget med et varmesøkende kamera. Etter nesten to timer ble de pågrepet.

- De var i besittelse av hansker, brekkjern og skrutrekker, opplyser operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer